Aziatische Spelen Hangzhou: Details over het League of Legends-evenement

De Hangzhou Asian Games van 2023 markeren een belangrijke mijlpaal voor esports, met League of Legends als hoofdevenement. Dit verhoogt niet alleen de status van esports, maar brengt het ook op één lijn met traditionele sporten. Het doel van het evenement is om sportiviteit, culturele uitwisseling en samenwerking tussen Aziatische landen te bevorderen, en de opname van esports zoals LoL is een bewijs van de groeiende invloed van digitale wedstrijden.

Programma & deelnemende teams

De LoL Asian Games 2023 vinden plaats van 25 tot 29 september. De deelnemende teams zijn divers en vertegenwoordigen verschillende regio's, zoals Zuidoost-Azië, Zuid- en Centraal-Azië, Oost-Azië en West-Azië. Teams uit landen als Maleisië, Myanmar, Filippijnen, Singapore, Thailand, Vietnam, India, Kazachstan, Kirgizië, Sri Lanka, China, Chinees Taipei, Hongkong, Japan, Macau, Zuid-Korea, Bahrein, Jordanië, Koeweit, Oman, Palestina, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten strijden om de prestigieuze gouden medaille.

De controversiële patch

Een van de belangrijkste discussiepunten in de aanloop naar het evenement was de beslissing om de wedstrijden op een verouderde patch te spelen, namelijk patch 13.12. Dit heeft geleid tot een golf van kritiek van zowel fans als spelers, die beweren dat de verouderde patch de competitieve integriteit van de spellen aanzienlijk kan beïnvloeden.

Fakers mening over de kwestie

Faker, een van de meest iconische figuren in de League of Legends-gemeenschap, heeft gezegd dat het belangrijk is dat esports voor het eerst een hoofdonderdeel is van de Asian Games. Zijn mening is belangrijk, gezien zijn status als veteraan en zeer gerespecteerde speler in de esportswereld.

Waar kun je kijken?

De wedstrijden kunnen worden bekeken op de officiële stream van de Asian Games. Daarnaast zullen populaire streamers zoals IWDominate, LS en Caedrel naar verwachting verslag doen van het evenement.

Conclusie

De 2023 Hangzhou Asian Games wordt een mijlpaal voor League of Legends en esports in het algemeen. Ondanks controverses zoals de verouderde patch, belooft het evenement een spannende competitie te worden die de vaardigheden en talenten van de beste esportsteams uit heel Azië zal laten zien. Het is niet zomaar een toernooi; het is een statement over de groeiende invloed en acceptatie van esports op het wereldtoneel.