Wild Rift: succes of mislukking?

League of Legends is een van de meest succesvolle spellen in de geschiedenis van videogames, en zelfs als je het niet speelt, weet bijna iedereen dat het bestaat. Dit spel vernieuwt zichzelf jaarlijks, dus het is moeilijk te zeggen wanneer het einde zal zijn.

Riot heeft naast League of Legends door de jaren heen verschillende games uitgebracht, zoals Valorant en Teamfight Tactics. Een van zijn laatste releases, die ook het dichtst bij het hoofdspel stond, doet echter veel twijfels rijzen over het succes ervan.

We hebben het natuurlijk over League of Legends: Wild Rift.

Volgens sommigen is Wild Rift nog steeds een groot succes, maar volgens anderen was het een complete mislukking. Wie heeft er gelijk? Wij zijn hier om die vraag te beantwoorden.

Duik in deze pagina om meer te weten te komen over het succes dat League of Legends: Wild Rift tot op heden heeft laten zien.

Is Wild Rift succesvol - Manieren om het succes te meten

Laten we beginnen met de redenen waarom Wild Rift als een succes kan worden beschouwd. Het eerste wat bestudeerd moet worden zijn de cijfers die het heeft gehad sinds de release.

Wild Rift heeft altijd een voordeel gehad dat andere MOBA's of spellen van Riot niet hadden, namelijk dat het de mobiele versie is van een reeds succesvol spel. League of Legends wedstrijden duren gemiddeld 30 minuten, wat de reden is dat sommige gebruikers het niet zo vaak spelen.

Niet iedereen heeft tijd om een half uur achter zijn computer te zitten, maar het wordt anders als je het wat rustiger aan doet. Je kunt een WR-wedstrijd spelen als je 10 minuten pauze hebt van je werk, dus het is toegankelijk voor een breder publiek.

Dat was een van de belangrijkste onderwerpen van Riot's marketingcampagnes, en dat zie je terug in de cijfers. Wild Rift kwam uit in 2020, en het heeft sindsdien meer dan 50 miljoen downloads gekregen en in 2022 maandelijks een miljoen downloads.

Die cijfers zou je niet zien als een mislukking. Hetzelfde gebeurt met de inkomsten die het spel heeft gekregen, die de 100 miljoen dollar overschrijden. Het is moeilijk om zoveel geld uit een free-to-play game te halen.

Als je de cijfers opzij zet, heeft Wild Rift aantrekkelijkere graphics en esthetiek dan het originele spel. De visuele benadering van dit spel past zich meer aan de huidige markttrends aan dan het originele spel.

Was Wild Rift een mislukking - Dingen om je zorgen over te maken

Na het lezen van al deze dingen vraag je je misschien af waarom mensen zouden zeggen dat Wild Rift een mislukking is. De "mislukking" van dit spel gaat echter niet over wat het nu is, maar eerder over waar men denkt dat het naartoe gaat.

Ondanks de cijfers verwachtte men bij de release van WR veel meer hype dan het in werkelijkheid had. Veel gebruikers verlaten het spel voor andere mobiele MOBA's, en het trekt niet meer zoveel aandacht als het aanvankelijk deed.

De reden hiervoor is dat de populariteit kwam van League of Legends en niet van de kwaliteit van het spel zelf. Daarom heeft het spel zijn succes door de jaren heen niet kunnen vasthouden, zoals zijn pc-tegenhanger.

Waarom proberen spelers andere opties? Nou, de belangrijkste reden is de manier waarop het spel high-elo spelers behandelt. Het matchmaking-systeem van het spel is niet zo goed als dat van het origineel, en terwijl matchmaking al een probleem was in het originele LoL, werd het nog veel erger in Wild Rift.

Wat betreft de reden waarom mensen het spel niet downloaden, is het vooral vanwege de tijd die het heeft gekost om dit spel uit te brengen. Mensen wachtten jarenlang op Wild Rift, maar door te lang wachten verloren ze de hype in het spel.

Dankzij die vertraging bleef het ook achter in vergelijking met andere MOBA's die lang op de markt bleven. Mensen die geld hebben uitgegeven aan andere games zullen die niet verlaten, tenzij ze een goede reden hebben.

Bovendien hebben de esports-evenementen van WR veel views verloren, en Riot heeft zelfs zijn steun aan zijn Europese esports-organisaties stopgezet, wat een van de belangrijkste redenen is waarom mensen Riot-games volgen.

Eindgedachten - Was Wild Rift een succes of een mislukking?

We zouden niet zeggen dat Wild Rift een mislukking is door de cijfers die het heeft. Als je het over inkomsten hebt, kun je dit spel alleen maar als een succes zien. Los daarvan zou het spel op zijn ondergang af kunnen stevenen, en het is aan Riot om iets te doen om dat te voorkomen.

Wil je meer Riot-gerelateerde blogposts lezen? Duik in onze pagina! Je kunt ook Boost Royal inhuren als je een Wild Rift elo booster wilt inhuren om je naar je droomrang in WR, LoL of Valorant te brengen.