Wat is L9?

Mensen in de League of Legends wereld hebben gehoord over de beruchte L9 club. Dit artikel vertelt je wat je erover moet weten, inclusief wie de leden zijn.

 

Wat is het?

 

Als je lid bent van de League of Legends-community, heb je vast wel eens gehoord van de L9-club. De term ‘L9’ is een afkorting van Low Nine, wat in feite een Europese club is van de beste League of Legends-spelers die immens giftig zijn.

 

Ondanks dat alle spelers van L9 worden gezien als de beste League of Legends gamers, weet iedereen hoe giftig ze zijn, vooral als het niet naar hun zin gaat als ze aan het spelen zijn.

 

Hoe is het beroemd geworden?

 

De L9-club is volgens veel mensen begonnen met RatIRL en 0bsess. Ze wilden bekendheid en tractie krijgen op social media-platforms, en dat is ze gelukt op Twitter.

 

In het begin werd de L9-club immens beroemd op Twitter vanwege de giftige aard van de leden. Hoewel ze de beste LOL-spelers waren, spamden ze vaak ‘xd’ en vraagtekens, wat mensen vermaakte.

 

Ruw talent gecombineerd met een giftig karakter is wat de leden van de L9-club kenmerkt. Toen de club beroemd werd, sloten Ap0calypse en Selfmademan zich aan, waardoor de populariteit nog verder toenam.

 

Eindelijk werd de L9-club zo indrukwekkend dat de oorspronkelijke leden begonnen met het verkopen van plekken voor andere mensen om lid te worden. Bovendien probeerden sommige gamers nep L9-clubs op te richten, en tegenwoordig nemen anderen L9 op in hun tags om hun giftige aard te laten zien.

 

Wie zijn de leden?

 

De L9-club begon met twee leden, daarna kwamen er nog twee bij en toen waren het er vier. Ze hebben geprobeerd de spots op de club te verkopen, maar de oorspronkelijke vier gamers zijn de belangrijkste voor de bekendheid van de club’s, dus hier zijn ze:

 

RatIRL 

 

Met bijna een half miljoen volgers op twitch is RatIRL het beroemdste lid van de L9-club. Hij speelde vaak ranked duo's met Ap0calypse, en mensen kennen hem vanwege zijn overdreven emotionele reacties, vooral als dingen in het spel niet gebeuren zoals hij dat wil. 

RatIRL is de belangrijkste bron van drama in de L9 club, en mensen beschouwen hem als de meest giftige speler daar.

 

U kunt meer over RatIRL lezen in ons speciale artikel.

 

Ap0calypse

 

In tegenstelling tot RatIRL is Ap0calypse niet op de radar van de sociale media verschenen. Daarom weet iedereen dat hij’s enorm getalenteerd is, maar je ziet hem alleen met anderen spelen, en ranked queues domineren.

 

Selfmade of Selfmademan

 

Met een carry jungler-playstyle is Selfmade de professionele weg ingeslagen wat betreft streamen en gamen, iets wat Ap0calypse nooit heeft gedaan. 

 

Hij is zeer succesvol en slaagde erin om te jungle voor Fnatic, die immens goed presteerde in het Worlds toernooi van 2020. Aangezien hij een speelstijl heeft die zijn teamgenoten complimenteert, zal hij waarschijnlijk bij Fnatic blijven spelen.

 

Obsess

 

In plaats van voor de roem van de sociale media te gaan, is 0bsess net als Selfmade de professionele weg ingeslagen. Hij is nu erg succesvol en talloze teams hebben hem gecontracteerd, zoals Misfit Gaming en Gamers Origin.

 

L9 Vandaag

 

De oorspronkelijke vier praten tegenwoordig niet echt meer met elkaar. Mensen zien de L9-club als een grap in de League of Legends-community en begrijpen dat elk van de leden een eigen gamecarrière heeft opgebouwd.

 

Dit waren enkele van de meest beruchte spelers tot nu toe, je kunt lezen over de legendarische AD carry “Uzi” die velen beschouwen als de beste die de rol ooit hier heeft gespeeld.