Wat betekent de implementatie van Vanguard voor LoL-spelers in 2024?

Games worden steeds geavanceerder en hackers ook. Of je nu wilt genieten van een casual wedstrijd of je LoL-rangen wilt verbeteren, je wordt waarschijnlijk blootgesteld aan veel valsspelers.

Afhankelijk van het soort cheaten, kun je een slechtere spelervaring krijgen. Gelukkig heeft Riot dit probleem aangepakt door Vanguard te implementeren. Het werd voor het eerst geïntroduceerd met Valorant en komt nu naar League of Legends.

Op het eerste gezicht zie je dat Vanguard anti-cheatsoftware is, maar wat betekent het voor jou als LoL-speler? Dat gaan we uitzoeken!

Wat is Vanguard?

Riot Vanguard is een aangepaste spelbeveiligingssoftware die wordt geïmplementeerd in de spellen van het bedrijf, zoals Valorant. Het doel is om veilig en eerlijk spelen op alle platforms te promoten.

Je zult zien dat Vanguard samen met je spel wordt geïnstalleerd en beide programma's draaien tegelijkertijd.

Als Vanguard eenmaal draait, krijg je een melding in het systeemvak. Je kunt het uitschakelen door te kiezen voor "Vanguard afsluiten". Dit is een betrouwbare optie als je merkt dat het programma andere dingen op je computer beïnvloedt.

Simpel gezegd zorgt het programma ervoor dat er geen valsspelers in je wedstrijden zitten.

Wat zijn de voordelen van Vanguard?

Het belangrijkste voordeel is dat je een valsspelervrije spelervaring hebt. Als een valsspeler bijvoorbeeld betrapt wordt, kun je verwachten dat Vanguard vergelijkbare maatregelen neemt als Valorant wedstrijden.

In Valorant eindigt een wedstrijd automatisch als een valsspeler wordt betrapt. Afhankelijk van de overtreding kan de valsspeler uit het spel worden verbannen. De andere spelers kunnen de valsspeler ook blokkeren.

League of Legends zal Vanguard gebruiken voor een vergelijkbaar doel en het zal spelers in staat stellen om valsspelers te blokkeren en een LP vergoeding te krijgen. Met andere woorden, je verliest je kostbare League Points niet als een wedstrijd eindigt door valsspelen.

Zijn er problemen met Vanguard?

Technisch gezien zul je geen problemen hebben met je League of Legends-account als je Vanguard gebruikt.

Valorant's Vanguard systeem heeft echter in het verleden aandacht gekregen vanwege ongewone activiteiten. Het programma volgt soms je andere pc-processen , of je nu aan het spelen bent of niet.

Vanguard doet dit niet zonder reden. Vergeet niet dat het programma zoekt naar software met zwakke plekken, die vaak door hackers worden gebruikt om vals te spelen.

Toen het voor het eerst werd geïmplementeerd, leek Vanguard "te opdringerig". Er wordt echter verwacht dat het Vanguard-systeem in LoL beter zal worden geoptimaliseerd.

Je kunt Vanguard deïnstalleren als je wilt, maar houd er rekening mee dat je het spel niet zonder kunt spelen. Als je het probeert, krijg je een melding dat je Vanguard opnieuw moet downloaden.

We raden je aan om Vanguard te de-installeren als je merkt dat andere pc-programma's er last van hebben.

Wat als je een nieuw account wilt levelen?

Riot Games heeft belangrijke veranderingen gepland voor het MMR-systeem in League of Legends. Dit nieuwere systeem is bedoeld om ranked matchmaking beter te maken voor alle spelers, vooral voor spelers in lagere rangen of "ELO Hell".

De implementatie van Vanguard zal helpen bij dit nieuwe systeem, omdat het voorkomt dat valsspelers kwetsbaarheden blootleggen en op oneerlijke wijze wedstrijden proberen te winnen.

Hoe zit het met degenen die hun accounts willen levelen door te boosten of te "smurfen"? Technisch gezien zul je niet zwaar gestraft of gebanned worden voor smurfen, maar er is geen manier om te zeggen of de nieuwe MMR veranderingen invloed zullen hebben op spelers die dit doen.

In Valorant zullen smurfers het bijvoorbeeld veel moeilijker hebben om matches te vinden en punten te krijgen om omhoog te komen. LoL-spelers kunnen een vergelijkbaar systeem verwachten als deze veranderingen (en Vanguard) eindelijk live zijn.

Als je een account wilt laten stijgen, kun je een accountbooster inhuren. Dit zijn professionals die je LoL-account naar elke gewenste rang kunnen brengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bans, straffen of andere problemen.

Als Vanguard live gaat, kun je verwachten dat deze professionals met veiligere maatregelen komen om voor je account te zorgen. Omdat Riot smurfers niet hard straft, zul je geen problemen krijgen.

Conclusie

Het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen in League of Legends. Vanwege de enorme spelersgroep en de voortdurende problemen kun je verwachten dat de ontwikkelaars na verloop van tijd meer veranderingen zullen doorvoeren.

Vanaf vandaag lijkt Vanguard iets positiefs te zijn voor spelers in League of Legends, omdat het valsspelen voorkomt. Als je je zorgen maakt over mogelijke MMR-veranderingen in de toekomst, laat je account dan over aan een booster.

Boosters zorgen voor het hele proces, zodat je niet te maken krijgt met slechte teams, verloren wedstrijden en, nog belangrijker, verloren tijd.