Waarom maakt League of Legends mensen boos?

Elk spel is ontworpen om zijn spelers te vermaken. Terwijl League of Legends voor de meeste mensen opwindend en plezierig kan zijn, kunnen anderen het verontrustend vinden. Hoe komt dat?

Inderdaad, iedereen reageert anders op verschillende situaties. Niemand ter wereld zou echter opzettelijk games spelen om boos te worden. In dit artikel lees je waarom League of Legends voor sommige spelers zo verontrustend kan zijn. Je krijgt ook tips over hoe je kunt omgaan met de uitdagingen die het spel met zich meebrengt, zodat ze je niet emotioneel beïnvloeden.

Competitieve aard

Omdat het een zeer competitief spel is, investeren mensen veel tijd en moeite in League of Legends. Als dingen niet gaan zoals gepland, raken ze van streek.

Dit is niet alleen het geval bij League of Legends, maar ook bij andere competitieve multiplayerspellen. Soms levert je inspanning geen goed resultaat op en kun je er niets aan doen. Dat leidt ertoe dat mensen hun emoties uiten met woede.

Het spel is te lang

Een gemiddelde wedstrijdronde in League of Legends duurt ongeveer 40 tot 45 minuten. Sommige mensen beweren dat dit te lang is in vergelijking met andere multiplayer games, zoals Overwatch en Counter-Strike: Global Offensive, die ongeveer 15 tot 30 minuten per ronde duren.

League of Legends is echter niet het enige spel met deze gemiddelde speelduur. Een Dota match kan bijvoorbeeld ook 40 minuten tot een uur duren. Of het spel te lang is of niet hangt dus uiteindelijk af van je persoonlijke perspectief. Mensen die vinden dat League of Legends te lang duurt, zijn misschien gewoon niet gewend om het te spelen.

Giftige teamspelers

Helaas kan de League of Legends gemeenschap soms wat giftig zijn. Spelers kunnen boos en woedend worden op hun teamgenoten en tegenstanders, wat resulteert in onaangename opmerkingen en gedrag.

Soms beseffen spelers niet eens hoe giftig ze zijn. Hierdoor ontstaat een negatieve chemie tussen de teamspelers. Als gevolg daarvan presteert het team niet efficiënt, wat zelfs tot een nederlaag kan leiden.

Onvoorspelbaarheid

League of Legends kan, net als elk ander spel, onverwacht zijn. Spelers kunnen te maken krijgen met onvoorziene problemen of omstandigheden die hen onbekend zijn. Dit kan leiden tot frustratie.

Persoonlijke verwachtingen

In een spel met meerdere spelers kun je spelers tegenkomen die veel meer ervaring hebben dan jij. Als dat gebeurt, kun je gemotiveerder raken. Dat is een goede zaak. Maar mensen stellen soms te hoge verwachtingen voor zichzelf.

Dat is een probleem, want als die verwachtingen niet uitkomen, kunnen ze van streek raken. Ze hopen in zo'n korte tijd vooruit te komen, terwijl het in werkelijkheid tijd kost om te komen waar ze verwachten.

Tips om kalm te blijven bij het spelen van League of Legends

Om te voorkomen dat je betrokken raakt bij destructief gedrag, kun je deze tips volgen:

1. Neem pauzes

Zodra je je gefrustreerd begint te voelen, neem dan een pauze. Als je blijft spelen en niet aan je verwachtingen voldoet, kun je steeds bozer worden. Je woede kan ervoor zorgen dat je je nog slechter gaat voelen over jezelf.

2. Laat je niet in met giftig gedrag

Dit kan moeilijk zijn omdat mensen zich niet altijd realiseren hoe giftig ze zijn. Als je teamgenoten giftig gedrag gaan vertonen, kun je daarom het beste uit hun buurt blijven. Vermijd negatieve opmerkingen en blijf altijd positief.

3. Stel realistische verwachtingen

Wees niet te streng voor jezelf. Bedenk dat alles misschien niet altijd gaat zoals gepland. Daar kun je niets aan doen. Onthoud dat alles tijd kost. Je kunt geen profspeler worden in een paar dagen. Dat is gewoon onmogelijk.

4. Neem het spel niet te serieus

Tot slot, hoe cliche het ook klinkt, het is tenslotte maar een spel. Zelfs nadat je een nederlaag hebt geleden, gaat je leven gewoon door. Er zijn meer dingen om van het spel te leren dan competitie.

De conclusie

League of Legends is een zeer competitief spel dat samenwerking, strategie en het vermogen om snelle beslissingen te nemen vereist. Hoewel het voor sommige spelers een leuke en lonende ervaring is, kan het voor anderen ook stressvol en verontrustend zijn. Enkele oorzaken hiervoor zijn de giftige gemeenschap van het spel en het competitieve karakter dat resulteert in hoge druk.

Spelers kunnen echter maatregelen nemen om niet van streek te raken door enkele tips te volgen. Zo kunnen ze hun emoties reguleren en meer van het spel genieten.