Veranderingen in het 2024 Ranked Systeem en de terugkeer van 2v2v2v2

De League of Legends-community gonst van opwinding nu Riot Games belangrijke veranderingen in het ranked systeem voor het seizoen 2024 heeft aangekondigd. De veranderingen omvatten de terugkeer van het populaire speltype 2v2v2v2 Arena, wijzigingen aan het voorseizoen en een nieuw driesplitsysteem. Laten we eens in de details duiken.

Terugkeer van het speltype 2v2v2v2v2 Arena

Het speltype 2v2v2v2 Arena , dat aanvankelijk werd geïntroduceerd als een speltype voor beperkte tijd, was een hit onder spelers. Riot Games heeft besloten deze modus terug te brengen in december 2023, zodat spelers opnieuw snelle gevechten kunnen aangaan.

Het voorseizoen afschaffen

Riot Games heeft gemerkt dat het voorseizoen voor veel spelers vaak een periode van inactiviteit wordt, omdat het de competitieve kant mist. Om dit aan te pakken, hebben de ontwikkelaars besloten om op 11 november 2023 veranderingen in het voorseizoen te introduceren op de PBE (Public Beta Environment). Deze veranderingen zullen begin januari 2024 live gaan op alle servers.

Drie splitsingen in plaats van twee

Een van de belangrijkste veranderingen is de introductie van een driesplitsysteem in plaats van het huidige tweesplitsysteem. Het eerste ranked seizoen van 2024 begint op 1 januari 2024, gevolgd door het tweede in mei en het derde in september. Deze verandering is bedoeld om spelers het hele jaar betrokken te houden en biedt drie mogelijkheden om gratis Victorious-skins te verdienen.

Riot's uiteindelijke doel

Riot Games wil spelers elke dag van het jaar aan hun scherm gekluisterd houden. De veranderingen zijn bedoeld om ranked games aantrekkelijker te maken, vooral als er een inzet in het spel zit.

Verder lezen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer details heeft Riot Games een officiële post uitgebracht waarin alle veranderingen worden uitgelegd. Het is aan te raden om deze veranderingen nu te bestuderen om verrassingen te voorkomen als het volgende jaar aanbreekt.

Conclusie

De aankomende veranderingen in het rankingsysteem van League of Legends zullen het competitieve landschap veranderen. Met de terugkeer van de 2v2v2 Arena modus en de afschaffing van het voorseizoen, neemt Riot Games stappen om de ranked ervaring boeiender en belonender te maken voor spelers.