VALORANT Eerste Gids: Alles wat u moet weten

VALORANT Premier is een nieuw toernooiformaat dat uiteindelijk zal worden gekoppeld aan de VALORANT Champions Tour (VCT) pro-scene. Het belangrijkste doel van deze spelvorm is om spelers de kans te geven het tegen anderen op te nemen in een wedstrijd die veel competitiever is dan ranked.

In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over VALORANT Premier. Laten we beginnen!

Wat is VALORANT Premier?

VALORANT Premier is een nieuw soort toernooi in de game waar je je als team kunt aanmelden en het tegen anderen kunt opnemen. Om deel te nemen aan de Premier-zone moet je een team van vijf spelers hebben.

De Premier-zone is verdeeld in twee regio's: Oost en West. Afhankelijk van de regio waarin je wilt spelen, kunnen de tijden van de toernooiselecties verschillen.

Als je je registreert voor VALORANT Premier, gebruikt het spel een algoritme om te bepalen in welke divisie je competitie rang valt. Er zijn vijf verschillende divisies:

  1. Contender
  2. Elite 1-5
  3. Gevorderd 1-5
  4. Gemiddeld 1-5
  5. Open 1-5

Wanneer kun je lid worden van VALORANT Premier?

Spelers kunnen deelnemen aan VALORANT Premier tijdens de inschrijvingsperiode. De dynamiek van het toernooi is echter een beetje anders.

De selectie voor het toernooi wordt normaal gesproken op donderdag, vrijdag en zaterdag gehouden (slechts drie dagen per week), verspreid over vier weken. Elke week heeft een aparte map, waardoor de wedstrijden spannend en leuk blijven.

Als je lid wordt van VALORANT Premier, kan je team twee wedstrijden per week spelen. Het is aan jou en je team om te beslissen of je beide wedstrijden op dezelfde dag speelt of dat je ze over de drie dagen verdeelt.

Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen om je te kwalificeren voor het toernooi. Na elke wedstrijd berekent het spel de punten van elk team. Een overwinning is 100 punten waard, terwijl een verlies je 25 punten oplevert.

Als je echter niet komt opdagen, verdien je geen punten. Je team heeft in totaal 675 punten nodig om zich te kwalificeren.

Wat is het proces na kwalificatie?

Zodra je team de aanbevolen punten heeft om zich te kwalificeren voor het toernooi, ontvang je een bericht met de details van de wedstrijd, inclusief de geplande tijd en tegen wie je team zal spelen.

Het toernooi duurt de hele dag. Elk team neemt het op tegen een ander team en de winnaar wordt gekroond tot de nieuwe kampioen. Omdat er meerdere divisies en zones zijn, kunnen er oneindig veel winnaars zijn.

Elk team dat tijdens de selecties wordt gekozen, wordt samengevoegd in een groep die uit acht teams bestaat, wat een enkele toernooibeugel is. Er kunnen honderden groepen en duizenden teams zijn.

De winnaar van elke groep wint de titel en wordt gekroond tot kampioen van die divisie. Bovendien krijgen ze een unieke Gun Buddy, de zeldzaamste cosmetica in het spel die extreem moeilijk te verkrijgen is.

Wanneer begint de VALORANT Premier Stage 1?

De VALORANT Premier Stage 1 is al bezig en duurt zeven weken of in totaal 54 dagen. Hieronder staat het schema van het toernooi:

  • 29 augustus tot 7 september - Inschrijvingsperiode
  • 7 september tot 21 oktober - Wekelijkse wedstrijden
  • 22 oktober - Play-off toernooi

De VALORANT Premier Teamstanden bekijken

Je kunt de teamstanden bekijken in VALORANT Premier door naar het Premier menu te gaan en "Standen" te selecteren.

Als je door de "Standen" sectie bladert, zie je de teams gerangschikt op basis van hun scores. De teams met dezelfde scores worden gerangschikt op wedstrijdwinst/verlies en vervolgens op rondewinst/-verlies.

Registratieproces van VALORANT Premier

Hoewel het registratieproces voor de VALORANT Premier Stage 1 is afgelopen, zullen we toch de inschrijvingsstappen doorlopen zodat je klaar bent voor het volgende toernooi.

Er zijn bepaalde vereisten waaraan je moet voldoen, zoals het verifiëren van je mobiele nummer en het voltooien van je ranked placements.

Over gerangschikte plaatsingen gesproken, vergeet niet onze gids over het verbeteren van rangen in VALORANT te bekijken!

Zodra je team klaar is voor inschrijving, selecteer je de zone waarin je wilt spelen en het algoritme van het spel helpt je bij het plannen van de wedstrijden.

Tot slot

VALORANT Premier biedt spannende en competitieve wedstrijden waar spelers van kunnen genieten. Het is cruciaal dat je coördineert met je team en ervoor zorgt dat iedereen beschikbaar is tijdens de selecties. Zoals altijd, veel plezier en speel met plezier!