Seizoen 14, Splitsing 2: Beloningen en veranderingen voor ranglijsten

Nu Riot Games Split 1 van Seizoen 14 in League of Legends afsluit, maken ze zich op om een aantal belangrijke veranderingen in het Ranked-systeem door te voeren voor de komende Split 2. Deze updates zijn bedoeld om de algehele ervaring te verbeteren door frustraties te verminderen en ervoor te zorgen dat de rangen van spelers hun ware vaardigheidsniveau beter weerspiegelen.

Belangrijkste veranderingen in Split 2

1. Aanpassing van de plaatsingslimiet: Spelers kunnen zich nu direct na de voorlopige wedstrijden plaatsen tot Diamant III, een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige limiet van Emerald I. Deze verandering is bedoeld om de tijd te verkorten die ervaren spelers nodig hebben om hun juiste rang te bereiken.

2. Demotiebescherming verwijderen: Om een vloeiendere overgang tussen divisies te bevorderen, verwijdert Riot de degradatiebescherming tussen divisies (bijv. van Silver II naar Silver III). Dit betekent dat spelers naadlozer van divisie kunnen wisselen op basis van hun overwinningen en verliezen.

3. Aangepaste LP bij degradaties: Als spelers van het ene niveau naar het andere worden gedegradeerd (bijvoorbeeld van Goud naar Zilver), beginnen ze nu met 25, 50 of 75 LP in het lagere niveau, afhankelijk van hun MMR op het moment van de degradatie. Dit systeem vervangt de vorige vlakke degradatie van 50 LP, met als doel spelers nauwkeuriger binnen hun werkelijke vaardigheidsbereik te plaatsen.

4. Master Duo Wachtrij: Master Duo Queue wordt in de meeste regio's weer ingeschakeld, zodat spelers kunnen samenwerken in de Master-ranglijst. Deze verandering is ontworpen om een balans te vinden tussen sociaal competitief spel en competitieve integriteit, waardoor er een minder isolerende omgeving ontstaat in de hogere rangen.

Rank inflatie en wedstrijdkwaliteit aanpakken

Gedurende 2023 merkte Riot problemen op met negatieve LP-toenames en ranginflatie, vooral in de hogere niveaus. Om dit aan te pakken, hebben ze in de eerste helft van 2024 verschillende oplossingen geïmplementeerd:

  • Plaatsingen gecorrigeerd voor Iron IV-spelers die verkeerd waren ingedeeld in Iron II.
  • LP-aanwinsten en -verliezen aangepast om de ranginflatie beter onder controle te houden.
  • Verbeterde degradatieprotocollen om ervoor te zorgen dat spelers correct worden geplaatst op basis van hun vaardigheidsniveau.

Deze aanpassingen hebben de basis gelegd voor de veranderingen in Split 2, met als doel de progressie- en degradatieprocessen binnen de Ranked-ladder te stroomlijnen.

De competitieve ervaring verbeteren

Riot blijft prioriteit geven aan de integriteit van het Ranked-systeem. Ze werken actief aan technologieën om ongepast gedrag zoals smurfen of accountverkoop te detecteren en te bestraffen. Deze inspanningen maken deel uit van een breder initiatief om een eerlijke en competitieve omgeving te behouden waar de vaardigheid van de speler de rang bepaalt.

Aanpassingen en toevoegingen aan beloningen voor gerangschikte spelers

1. Veranderingen aan beloningssporen: Voor het seizoen 2024 hebben we de Ranked beloningssporen iets verfijnd. Hoewel de essentie hetzelfde blijft, zullen spelers subtiele veranderingen opmerken, zoals de vervanging van de gerankte emote door een nieuwe eindejaarsbeloning en de vervanging van een Hextech Chest door een Hextech Key Fragment. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat, terwijl we de beloningen stroomlijnen over drie splits, de waarde en spanning constant blijven.

2. Wijziging van de vereisten voor de splits: Omdat we de uitdaging van het bereiken van hogere rangen erkennen, hebben we de Split Point-eis voor het verdienen van Victorious Skins verlaagd van 1600 naar 1000 voor spelers onder Goud. Deze verandering is bedoeld om deze prestigieuze beloningen toegankelijker te maken voor een breder segment van de spelersbasis.

3. De Eindejaarservaring: Een belangrijke nieuwe toevoeging voor 2024 is de "Eindejaarservaring". Spelers die aan minstens één Ranked-split meedoen, ontvangen een Ranked-emote die hun hoogste rang van het jaar laat zien. Voor degenen die alle drie de splits voltooien en de Victorious skin voor elke splits behalen, wordt bovendien een speciale splash art-rand uitgereikt, die de hoogste rang aangeeft die tijdens het jaar in alle skins is behaald.

De Victorious Skins vervroegd onthuld

In afwijking van de traditie onthullen we de Victorious Skins voor de eerste twee delen al vroeg:

  • Split 1 Victorious Skin: Spelers die aan de Split Point eisen voldoen, verdienen de Victorious Kog'Maw.
  • Split 2 Victorieuze Huid: Ga door met je inspanningen in Split 2 om Victorious Sona te claimen.

Deze aankondigingen maken deel uit van het initiatief om de community vanaf het begin van het seizoen betrokken en geïnformeerd te houden over waar ze naar kunnen streven.

Uitgebreid overzicht van beloningsveranderingen

Om je een duidelijk overzicht te geven van hoe de beloningen zijn geëvolueerd van 2023 naar 2024, is hier een beknopt overzicht:

Beloningstype 2023 (2 splitsingen) 2024 (3 splitsingen)
Zegevierende Emote 1 per splitsing (2 totaal) 1 per splitsing (3 totaal)
Overwinnend Icoon 1 per splitsing (2 totaal) 1 per splitsing (3 totaal)
Kampioen 1 per splitsing (2 totaal) 1 per splitsing (3 totaal)
Zegevierende huid 1 per deel (2 totaal) 1 per splitsing (3 totaal)
Victorieuze huid Chroma's Tot 9 per splitsing Tot 9 per splitsing (27 totaal potentieel)
Einde van seizoen gerangschikt pictogram 1 per splitsing 1 voor het jaar met de hoogste rang
Zegevierende huid Splash rand Geen Inbegrepen voor spelers die alle onderdelen voltooien

Het doel van deze veranderingen is niet alleen om deelname te belonen, maar ook om progressie en prestaties op een belangrijkere manier te vieren. We geloven dat deze updates het spelen van alle drie de splits niet alleen meer belonend, maar ook spannender zullen maken.

Zoals altijd luisteren we naar de community en kunnen we Riots aanpak aanpassen op basis van feedback van spelers. We zijn benieuwd hoe deze veranderingen de Ranked-reis van spelers in 2024 zullen verbeteren. Veel succes en plezier met het beklimmen van de ladder dit seizoen!