Rookie ziet er weer sterk uit in de LPL

De 24-jarige speler van League of Legends, Rookie, komt uit Zuid-Korea. Rookie is in het verleden bekend geworden door zijn vaardigheden in het middenveld van het team dat ooit bekend stond als Invictus Gaming. In de jaren bij Invictus Gaming heeft Rookie laten zien hoe waardevol hij kan zijn voor elk team dat het geluk heeft om hem te strikken.

Afgelopen december had het team van Victory Five dat geluk. Rookie werd opgepikt door Victory Five, waardoor Rookie residentie kreeg in de LPL. Het is niet zijn eerste keer in de LPL, maar dit is Rookie's eerste keer sinds 2014 dat hij geen deel uitmaakt van Invictus Gaming. Ben je op zoek naar de legendarische Ig-skins, maar kun je het jezelf niet veroorloven om genoeg RP te kopen? Met een gifting service kun je nu de skins van je dromen krijgen!

Rookie en Victory Five, die nu met zijn teamgenoten in China wonen, hebben zich ingeschreven voor de LPL 2022 Spring Season.

Ooit een grap voor de rest van de LOL-gemeenschap, heeft Victory Five nooit kunnen doorbreken in het klassement van de LPL. Na een record verliespercentage in 2020, waardoor Victory Five slechts één wedstrijd won in de gehele LPL 2020 Sprint Split, is het team vastbesloten om de verandering te maken.

Het afgelopen jaar werd gedomineerd door EDG, maar dit jaar, dankzij het sterke team dat ze hebben opgebouwd, inclusief Rookie, staat Victory Five momenteel op nummer vijf in de ranglijst. Het team staat vlak achter Weibo Gaming alleen achter omdat Weibo Gaming een wedstrijd meer heeft gespeeld. Victory Five staat vier plaatsen achter de leider van dit seizoen, LNG Esports. Zij plaatsen zich momenteel voor het play-off gebeuren na week 9 in maart. Het team zal dat momentum de komende vijf weken moeten vasthouden.

Op dit moment is Victory Five voor het eerst op weg naar de play-offs, aangezien alleen de beste tien teams zich zullen kwalificeren. De keuze van het team om Rookie bij het team te voegen speelt een belangrijke rol in hun succes. Helaas staat Rookie's voormalige team Invictus Gaming dit jaar niet in het klassement om naar de play-offs te gaan. Mogelijk door het verlies van een sterke speler. Je wedstrijden winnen is altijd belangrijk, hoewel Rookie het beter deed dan iedereen tijdens de reguliere split, kon hij er niet voor zorgen dat ze schitterden in de playoffs, maar je kunt er wel voor zorgen dat je al je wedstrijden wint met de ranked win boosting services.

Rookie zelf is de uitblinker geworden van Victory Five's nieuwe line-up. Hij heeft hen 11 van de 18 wedstrijden laten winnen en heeft het team geholpen om vijf van de zes series te winnen.

Als de enige middenvelder in het team heeft Rookie bewezen zeer waardevol te zijn. Hij heeft in elke wedstrijd gespeeld waaraan Victory Five dit seizoen heeft deelgenomen. Zijn totale winstpercentage is 61,1%, en hij heeft het meest gespeeld tegen kampioen Victor tijdens dit LPL toernooi. Rookie's winstpercentage met Victor staat op 83,3% procent.

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over andere legendarische spelers?
Bekijk dan onze artikelen over de GOAT van League of Legends Faker en de legendarische terugkeer van Bjergsen naar Mid-lane!

De sterke mid-lane gameplay van Rookie is niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft zichzelf de titel van Man van het Spel verdiend voor vijf van de zes wedstrijden die Victory Five heeft gespeeld. Momenteel staat hij met vier andere spelers op nummer twee voor de MVP-award van de LPL Lente 2022.

In week vijf van het LPL 2022 Lente-seizoen ziet Rookie er sterker uit dan ooit, en waarschijnlijk kan hij het hele team naar een mogelijke triomf leiden na vernietigende verliezen in het tragische verleden van het team. De vraag is, kan hij zijn winstpercentage hoog houden en Victory Five naar de top van het kampioenschap helpen trekken tegenover andere geweldige teams zoals Royal Never Give Up en EDward Gaming?