Riot voorhoede: Over VALORANT's Anti-Cheat Systeem

In het afgelopen decennium is er een opkomst geweest van concurrerend online gamen, waarbij het voor sommigen een hobby is geworden en voor anderen een carrière. Nu het aantal spelers jaarlijks toeneemt, vinden gameontwikkelaars het moeilijk om een eerlijke omgeving te handhaven.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het anti-cheatsysteem van VALORANT. Blijf lezen tot het einde, want dan vertellen we je hoe je dit systeem kunt installeren.

Laten we beginnen!

Waarom is er behoefte aan geavanceerde anti-cheatsystemen in online games?

Nu valsspelen de online gamingindustrie blijft teisteren, is het spelen van competitieve games extreem frustrerend geworden. Volgens recente onderzoeken speelt ongeveer 30% van alle online spelers in een game vals. Dat is naar alle maatstaven een enorme statistiek!

Gameontwikkelaars nemen actieve maatregelen om te voorkomen dat valsspelers toegang krijgen tot online wedstrijden en tegen echte spelers spelen. Het lijkt er echter op dat wat ze ook doen, de valsspelers altijd een manier vinden om het te omzeilen.

Om te voorkomen dat valsspelers toegang krijgen tot VALORANT, heeft Riot Games een eigen anti-cheatsysteem ontwikkeld dat niet alleen spelers identificeert die valsspelen in online spellen, maar ook voorkomt dat ze de gameplay verstoren.

Wat is de Riot Vanguard?

De Riot Vanguard is een eigen anti-cheatsysteem gemaakt door de ontwikkelaars achter VALORANT. Het handhaaft de integriteit van het spel en is momenteel het meest effectieve programma in de competitieve spelwereld.

Vergeleken met andere anti-cheatsystemen is de Riot Vanguard indringender. Het krijgt toegang tot het systeem van een speler op kernelniveau en start op met Windows.

Toen Riot Vanguard lanceerde, waren er veel zorgen onder de spelersgemeenschap. Velen hadden het gevoel dat de ontwikkelaars gevoelige gegevens verzamelden via hun anti-cheatsysteem.

Sommige spelers beweerden zelfs dat Riot hun systemen gebruikte om cryptocurrencies te delven.

Ongeacht de geruchten die je over Vanguard hebt gehoord, is het het beste om te begrijpen hoe het anti-cheatsysteem van Riot werkt, zodat je deze theorieën de wereld uit kunt helpen.

Hoe werkt het Vanguard anti-cheat systeem van Riot Game?

Het Vanguard anti-cheat programma gebruikt een AI systeem dat altijd op de achtergrond draait. Zelfs als je VALORANT niet speelt, blijft het anti-cheatsysteem verbonden met de servers van het spel, waardoor het verdachte activiteiten of cheats op je systeem kan detecteren.

Het mooie van Vanguard is dat het niet alleen helpt valsspelers op te sporen, maar ook ontwikkelaars helpt nieuwe soorten cheats te ontdekken en er meer over te weten te komen.

Dankzij het AI anti-cheatsysteem kan Riot Games de nieuwste cheattechnieken bijhouden en hun programma's verbeteren om ze te bestrijden.

Wanneer Vanguard verdachte activiteiten detecteert, doorloopt het een bepaald protocol om te bevestigen of de speler vals speelt.

Na bevestiging verbant het AI-anti-cheatsysteem de spelers tijdelijk voor maximaal 180 dagen (volgens de update van juni 2022) of verbiedt het ze permanent om te spelen.

Vanguard van Riot Games werkt op kernelniveau. In plaats van de speler te verbannen op basis van hun gamer tag, worden er beperkingen opgelegd op basis van de hardware-ID van de speler. Zelfs als spelers nieuwe VALORANT accounts aanmaken, kunnen ze het spel nog steeds niet spelen als ze betrapt zijn op valsspelen.

Gezien het hoge competitieniveau in het spel kun je spelers tegenkomen met geavanceerde vaardigheden. Het lijkt misschien alsof ze vals spelen, maar in werkelijkheid spelen ze strategisch. Je kunt VALORANT boosting overwegen als een optie om verschillende strategieën te leren en je vaardigheden in het spel te verbeteren.

Is Vanguard van Riot Games Chinese spyware?

Sommige spelers hebben hun zorgen geuit over het feit dat Vanguard privileges op kernelniveau vereist. Ze zijn van mening dat het toegangsniveau onnodig is om valsspelers te identificeren en te voorkomen dat ze VALORANT kunnen spelen.

Vanwege de toenemende zorgen van de spelers heeft Riot Games besloten om de problemen met toegang op kernelniveau aan te pakken. Het bedrijf verklaarde dat de ontwikkelaars het anti-cheatsysteem hebben ontworpen met de veiligheid van het spel en de persoonlijke computer in gedachten.

Omdat Tencent, het bedrijf dat een groot aandeel heeft in Riot Games, een Chinees conglomeraat is, beschuldigden sommige spelers de ontwikkelaars ervan een Chinees spywareprogramma te verspreiden. Tot nu toe zijn er geen rapporten die deze zorgen ondersteunen.

Soms kan het spel pauzeren tijdens een update, wat de gameplay negatief kan beïnvloeden. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, dus bekijk zeker onze gids om dit probleem op te lossen.

Hoe installeer je Riot Vanguard?

Omdat Vanguard deel uitmaakt van het spel, hoef je het niet apart te installeren. Maak gewoon een Riot-account aan en download het spel.

Het anti-cheatsysteem vereist dat spelers de "Secure Boot" modus en TPM inschakelen voordat ze het spel starten. Daarvoor moet je naar de BIOS-instellingen van je systeem gaan en deze onder de opstartopties inschakelen.

Slotopmerkingen - Veel plezier en eerlijk spelen

Het is cruciaal voor spelers om te begrijpen dat de ontwikkelaars Vanguard hebben gemaakt om een omgeving te creëren waarin alle gamers plezier kunnen hebben en zich kunnen onderdompelen in de spannende gameplay van VALORANT.

Spelers hebben volledige controle over hun spelsessies. Als je het gevoel hebt dat het anti-cheatsysteem opdringerig is en gegevens steelt, kun je je account opschorten en andere spellen met vergelijkbare gameplay verkennen.