Ongekende reis van Excel Esports: Van de bodem tot de LEC-zomerfinales van 2023

De LEC-zomerfinales van 2023 waren een achtbaan van emoties, vol onverwachte wendingen. Het League of Legends European Championship (LEC) heeft een nieuw format gekregen voor het seizoen 2023, met wedstrijddagen op zaterdag, zondag en maandag. De laatste splitsing van dit seizoen was een spannende rit, waarbij G2 Esports en Excel Esports het uitvochten voor de kampioenstitel.

Excel Esports: Van Underdogs naar Finalisten

Excel Esports, een esportsorganisatie uit het Verenigd Koninkrijk, schreef geschiedenis door de seizoensfinale van LEC 2023 te bereiken. Ondanks het feit dat ze zowel in de winter van 2023 als in de lente van 2023 onderaan eindigden in het reguliere LEC-seizoen, draaide Excel de rollen om door de derde plaats te bemachtigen in het reguliere LEC-zomerseizoen van 2023. In hun ongelooflijke run in de LEC Zomer 2023 Groepsfase versloegen ze Mad Lions en SK om door te gaan naar de play-offs.

Excel's reis naar de finale was niet zonder uitdagingen. Ze stonden tegenover G2 in een zenuwslopende serie van vijf wedstrijden en verloren met 3-2, voordat ze Fnatic met 3-1 versloegen in de tweede ronde. Hoewel ze in de finale van de zomerplay-offs met 3-0 van G2 verloren, werd hun reis naar de finale beschreven als hun 'grootste comeback'.

G2 Esports: De regerende kampioenen

G2 Esports, de winnaars van de winter- en lentesplits, waren de favorieten voor de finale. Ze maakten hun verwachtingen waar en bewezen hun dominantie door de LEC Summer Playoffs te winnen. De overwinning van G2 was niet alleen een bewijs van hun vaardigheid en strategie, maar ook van hun veerkracht en aanpassingsvermogen.

De weg vooruit: De finale van het LEC 2023-seizoen

Nu de zomerplay-offs zijn afgelopen, verschuift de aandacht naar de LEC 2023 Season Finals, die beginnen op 19 augustus. Excel Esports neemt het op tegen Mad Lions in wat een spannende wedstrijd belooft te worden. Ze krijgen gezelschap van G2, Team BDS, Fnatic en SK Gaming in de finale, die van 8 tot 10 september wordt gehouden in de Sud de France Arena, in de Franse voorstad van Montpellier, Pérols.

Conclusie: Een seizoen vol verrassingen en comebacks

De 2023 LEC Summer Finals waren een bewijs van de onvoorspelbaarheid en opwinding van esports. Van de ongelooflijke comeback van Excel Esports tot de voortdurende dominantie van G2 Esports, het seizoen was gevuld met memorabele momenten. Nu we uitkijken naar de LEC 2023 Season Finals, kunnen we nog meer spannende wedstrijden en onvergetelijke wedstrijden verwachten.