Nieuw MMR-systeem van League of Legends in 2024

Het ranked systeem vernieuwen

League of Legends gaat in 2024 zijn Matchmaking Rating (MMR)-systeem grondig herzien, met als doel de al lang bestaande problemen met de ranked matchmaking aan te pakken. Riot Games is van plan om aan het begin van het jaar een nieuw, eigen systeem te implementeren, gevolgd door een mogelijke overgang naar een geavanceerder systeem, TrueSkill 2, later in het jaar.

De uitdagingen van de ELO-hel aanpakken

Een van de belangrijkste doelen van het nieuwe MMR-systeem is om het probleem van de "ELO-hel" aan te pakken, een situatie waarin spelers heel weinig LP winnen voor overwinningen en een aanzienlijk bedrag verliezen door nederlagen. Deze situatie heeft vaak geleid tot frustratie onder spelers, waarbij sommigen hun toevlucht namen tot het aanmaken van smurfenaccounts om aan deze matchmakingvalkuilen te ontsnappen.

Het nieuwe systeem en TrueSkill 2

Het nieuwe systeem van Riot is bedoeld om een nauwkeurigere en eerlijkere beoordeling van het vaardigheidsniveau van een speler te geven, waardoor de ranked climb bevredigender en waardevoller aanvoelt. De introductie van TrueSkill 2, een systeem dat door Microsoft is ontwikkeld voor teamgeoriënteerde games, wordt overwogen omdat het de nauwkeurigheid van matchmaking kan verbeteren. De implementatie ervan in League of Legends brengt echter uitdagingen met zich mee, omdat het deels afhankelijk is van statistieken zoals KDA, die mogelijk niet nauwkeurig de bijdrage van een speler in alle rollen en situaties weergeven.

Potentiële gevolgen voor spelers

  1. Je MMR verbeteren: Het nieuwe systeem kan een transparanter en meer belonend pad bieden voor spelers die hun MMR willen verbeteren en de ranglijst willen beklimmen.
  2. SoloQ ranglijst dynamiek: Veranderingen in het MMR-systeem zullen waarschijnlijk een grote invloed hebben op de dynamiek van de SoloQ-rank, wat kan leiden tot een evenwichtigere en competitievere omgeving.
  3. Beter worden in competitie: De herziening kan spelers aanmoedigen om beter te worden in League, omdat het nieuwe systeem hun vaardigheidsniveau en vooruitgang nauwkeuriger weergeeft.

Conclusie

De aankomende veranderingen aan het MMR-systeem in League of Legends betekenen een belangrijke stap in de richting van het aanpakken van een aantal van de al lang bestaande problemen in ranked matchmaking. Door een eerlijker en meer gebalanceerd systeem te bieden, wil Riot Games de competitieve ervaring voor spelers van alle vaardigheidsniveaus verbeteren.