Mag je meerdere Riot-accounts hebben?

Valorant is een multiplayer first-person shooter game waarin teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. Na een bètaperiode met beperkte toegang werd de game op 2 juni 2020 ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games.

De meeste games van Riot zijn gebaseerd op de wereld van Runeterra uit League of Legends, behalve Valorant. In het spel Valorant valt het ene team het andere aan door te proberen een bom te planten en deze te laten ontploffen, terwijl het verdedigende team probeert te voorkomen dat dit gebeurt.

Spelers proberen meestal alles te doen om hogerop te komen in het spel en sommigen gebruiken zelfs meerdere accounts. Als je worstelt met het verbeteren van je rang terwijl je Valorant speelt, kun je naar de BoostRoyal website gaan en een helpende hand krijgen van een hooggeplaatste speler.

Kan een Riot account meerdere competitie accounts hebben?

Hoewel er wat controverse is rond het hebben van meerdere accounts, met veel spelers die hun wenkbrauwen fronsen over deze praktijk, is er geen Riot regel die dit verbiedt. Spelers kunnen om verschillende redenen besluiten om meerdere accounts te hebben en daarom kun je er zoveel maken als je wilt.

Riot heeft echter een zero-tolerance beleid tegen valsspelen in welke vorm dan ook. Dit betekent dat als ze erachter komen dat je meerdere accounts gebruikt om een ban te omzeilen of een oneerlijk voordeel in het spel te behalen, je account onmiddellijk wordt gebanned.

Er zijn ook andere praktijken die ertoe kunnen leiden dat je account wordt gebanned, zoals het opzettelijk verliezen of verliezen van wedstrijden om de MMR van een account te verhogen, het kopen van accounts met een hoge rang of het delen van accounts door meerdere gebruikers.

Wat is smurfen en skinwijziging?

Als een speler in een online game een nieuw spelpersonage aanmaakt om tegen een speler met een lagere rang te spelen, wordt dit smurfen genoemd. Aan de andere kant is skin changing wanneer een speler enkele visuele elementen van het spel verandert die de uitkomst van de wedstrijd kunnen bepalen.

Beide komen vaak voor bij het spelen van games zoals League of Legends en Valorant, en Riot zal je account niet bannen voor smurfen of skin changing. Als je echter een skin van een derde partij gebruikt om je vaardigheden te verbeteren, kan je account worden gebanned omdat dit als valsspelen kan worden beschouwd.

Waarom maken spelers meerdere accounts aan?

Een van de meest voorkomende redenen waarom een speler meerdere Valorant accounts aanmaakt is om tegen vrienden te kunnen spelen die in verschillende rangen zitten. Het is ook een goede manier om nieuwe dingen uit te proberen die je niet zou willen riskeren met je hoofdaccount.

Als je meerdere accounts wilt hebben zonder de voorwaarden van Riot te overtreden, moet je voor elk account een ander e-mailadres hebben. Zolang wat je doet niet wordt gezien als valsspelen, kun je plezier hebben door meerdere accounts te gebruiken om met andere spelers te spelen die misschien een andere rang hebben dan jij.

Kun je gebanned worden omdat je meerdere accounts hebt?

Er is momenteel geen limiet op het aantal Riot accounts dat je kunt hebben terwijl je Valorant of League of Legends speelt. Het is echter niet toegestaan om je account te delen met andere spelers of om het te gebruiken om karakters van andere spelers te boosten. Dit zal de servicevoorwaarden van Riot schenden en ervoor zorgen dat je accounts permanent gebanned worden.

Dit geldt ook voor smurfen en het veranderen van huid. Als Riot ontdekt dat het je bedoeling is om het spel van andere spelers te ruïneren of een oneerlijk voordeel te behalen door een nieuwe skin van derden met verbeterde vaardigheden te gebruiken, zal je account worden geschorst of gebanned.

Het is ook niet toegestaan om dezelfde gebruikersnaam voor meerdere accounts te gebruiken, wat teruggaat naar de regel dat je voor elk account een ander e-mailadres moet hebben.

Je rang verbeteren? Probeer BoostRoyal!

Momenteel neemt Riot enkele maatregelen om het gebruik van smurfen in Valorant-spellen aan te pakken, waaronder het aanpassen van de matchmaking ratings (MMR) van smurfaccounts en het introduceren van Automated Smurf Detection. Dit betekent dat er mogelijk een paar veranderingen op komst zijn.

Als je in de tussentijd nieuwe manieren wilt vinden om je rang te verbeteren tijdens het spelen van Valorant, kun je BoostRoyal proberen. Je kunt toegang krijgen tot een groot aantal diensten, zoals smurfen, van skin veranderen en je e-mail of wachtwoord wijzigen.