LS' Koreaanse accounts verboden: Een diep duik

Nick "LS" De Cesare, een populair figuur in de League of Legends-gemeenschap, heeft onlangs te maken gehad met een reeks bans die zowel fans als critici verbaasd hebben achtergelaten. Hij is niet alleen twee keer verbannen op Twitch, maar er zijn ook vijf accounts van hem geschorst in Korea. In dit artikel lichten we een tipje van de sluier op over deze incidenten en de gevolgen die ze hebben voor LS en de bredere gamegemeenschap.

De Koreaanse accountverboden

LS heeft onlangs bekendgemaakt dat drie van zijn accounts in Korea zijn verbannen. Het verbod was aanvankelijk verwarrend voor hem, omdat het eerste account dat werd verbannen xyzls4 was, dat geen map-skin veranderingen had gebruikt. Riot Korea verduidelijkte later echter dat de bans te wijten waren aan het gebruik van custom map skins, wat tegen hun regels is.

Reactie LS

In een verklaring erkende LS zijn fout door te zeggen dat hij had aangenomen dat de regels voor custom skins in verschillende regio's hetzelfde waren. Hij sprak de hoop uit dat zijn accounts xyzls3 en xyzls4 zouden worden vrijgegeven, omdat ze geen custom skins hadden gebruikt.

Strikte regels van Riot Korea

LS wees erop dat Riot Korea strengere regels heeft dan Riot EU/NA als het gaat om custom skins. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om regionale verschillen in spelregels en voorschriften te begrijpen.

De Twitch-verboden

LS heeft ook te maken gehad met schorsingen op Twitch. De meest recente was voor het live bekijken van een LEC-uitzending, wat leidde tot een DMCA-aanval. In 2018 werd hij geband vanwege racistische spam in zijn Twitch-chat tijdens live rundowns. Beide incidenten leidden tot discussies over platformverantwoordelijkheid en contentrechten.

LS's mening over Twitch-verboden

Na elke Twitch ban ging LS naar sociale media om de situatie te verduidelijken. In 2018 uitte hij verwarring en teleurstelling door te zeggen dat hij niet zeker wist wat hij van het verbod moest vinden. De recente Twitch-ban werd daarentegen binnen een uur opgeheven, waardoor hij weer live naar de LEC-play-offs kon kijken.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan ons artikel, waarin we de onverwachte ban van Jankos bespreken, die later weer is vrijgegeven!

Conclusie

De meerdere bans van LS zijn een waarschuwing voor gamers en streamers. Ze onderstrepen de noodzaak van een grondig begrip van platform- en regionale regels om onbedoelde overtredingen te voorkomen. Terwijl LS door deze uitdagingen navigeert, bieden zijn ervaringen waardevolle lessen over de complexiteit van online gaming en het maken van content.