LoL Coaching vs. Elo Boosting: De beste weg kiezen

Inleiding

Omdat de competitieve competitie steeds meer groeit, zoeken meer en meer spelers naar manieren om hun vaardigheden te verbeteren en hogere rankings te bereiken. Twee populaire methoden om dit te bereiken zijn het gebruik van coaching en boosting diensten.

Hoewel beide benaderingen beloven je te helpen vooruitgang te boeken in het spel, verschillen hun methoden en resultaten. In deze blogpost bekijken we het volgende:

 • Een diepgaande blik op beide diensten.
 • Hun voor- en nadelen vergelijken.
 • Voorbeelden van hoe beide diensten je spel kunnen beïnvloeden.

Wat is League of Legends Coaching?

Bij League of Legends coaching biedt een ervaren speler, vaak met een hoge ranking of professionele achtergrond, begeleiding en mentorschap aan een minder ervaren speler. Het doel is om studenten te helpen hun spel te verbeteren door middel van persoonlijke feedback, strategisch advies en ontwikkeling van vaardigheden.

Voordelen van coaching:

 1. Persoonlijke aanpak: Een coach richt zich op je sterke en zwakke punten en geeft je persoonlijke begeleiding en suggesties om je spel te verbeteren. Deze gepersonaliseerde aanpak zorgt ervoor dat u werkt aan de gebieden die het meest relevant zijn voor uw groei.
 2. Verbetering op lange termijn: League coaching richt zich op het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn om een betere speler te worden in plaats van je simpelweg te helpen een hogere rang te behalen. Daardoor is de kans groter dat de verbeteringen die je onder begeleiding van een coach maakt, je op lange termijn bijblijven.
 3. Zelfvertrouwen en mentaliteit: Een goede coach kan je helpen een vitaler mentaal spel te ontwikkelen door je vertrouwen en een groeimindset bij te brengen. Dit kan leiden tot betere besluitvorming en meer veerkracht in situaties met hoge druk.
 4. Diepgaande spelkennis: Coaches hebben vaak uitgebreide kennis van spelmechanismen, strategieën en kampioenspecifieke tips die waardevolle inzichten kunnen bieden en je kunnen helpen je begrip van het spel uit te breiden.

Nadelen van Coachen:

 1. Tijdsinvestering: Coaching vereist een aanzienlijke tijdsinvestering, omdat je sessies moet bijwonen, de geleerde vaardigheden moet oefenen en de ontvangen feedback moet toepassen.
 2. Kosten: Coaching van hoge kwaliteit kan duur zijn, waardoor het voor sommige spelers onbereikbaar is. Maar investeren in een goede coach kan zich op de lange termijn terugbetalen als het je spel aanzienlijk verbetert.

Wat is League of Legends Boosting?

Boosting is een dienst waarbij een hoogopgeleide speler op jouw account speelt en je helpt een hogere rang te bereiken. Het wordt vaak gedaan in ruil voor betaling, waarbij de booster een bepaald aantal wedstrijden speelt of totdat een bepaald niveau is bereikt. Hoewel we misschien bevooroordeeld zijn, geloven we dat onze booster de beste ter wereld is!

Voordelen van boosten:

 1. Snelle resultaten: Boosting kan je rang verhogen, waardoor je toegang krijgt tot gameplay en beloningen van een hoger niveau. Het kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor spelers die meer tijd nodig hebben of meer tijd nodig hebben om verder te komen in het spel.
 2. Leren van observeren: Kijken hoe een booster op jouw account speelt, kan waardevolle inzichten opleveren in hun strategieën en besluitvorming, die je vervolgens kunt toepassen op jouw spel.

Nadelen van Boosting:

 1. Tijdelijke voordelen: Boosting kan je helpen een hogere rang te bereiken, maar het zal je niet noodzakelijk een betere speler maken. Zodra de booster stopt met spelen op je account, heb je misschien hulp nodig om je rang te behouden.
 2. Financiële kosten: Boosterdiensten kunnen duur zijn, en de voordelen zijn vaak van korte duur voor sommige spelers. Daarom kan het soms een minder kosteneffectieve optie zijn dan coaching, dat hoopt op verbeteringen op lange termijn.

Voorbeelden van beide:

Stel, een speler zit vast in de rang Silver en wil Goud bereiken. Ze proberen coaching en boosting diensten om te zien welke hen zal helpen hun doel te bereiken.

Eerst huurt de speler een coach die hem helpt zijn zwakke punten te identificeren, zoals slecht kaartbewustzijn en slechte besluitvorming tijdens teamgevechten. De coach geeft hen persoonlijke strategieën om deze problemen te overwinnen en stelt specifieke doelen voor verbetering.

Gedurende enkele maanden werken ze ijverig om de feedback toe te passen en hun geleerde vaardigheden te oefenen. Als gevolg daarvan verbetert hun spel en klimmen ze geleidelijk in rang om uiteindelijk goud te bereiken.

Vervolgens besluit de speler een boostingdienst te proberen. Een booster speelt op zijn account en bereikt snel de rang Gold. Hoewel dit een onmiddellijk en zichtbaar resultaat is, merken ze dat ze nog steeds moeite hebben met bepaalde aspecten van het spel wanneer ze zelfstandig spelen.

In dit voorbeeld bood coaching de speler verbetering op lange termijn en de middelen om zelfstandig door de rangen te gaan. Boosting daarentegen bood een snelle oplossing zonder zich te richten op veel individuele verbetering.

Voor spelers die het beste van beide werelden zoeken, kan duo-boosting met coaching een perfecte oplossing zijn.

Wat is beter voor jou?

Bij de keuze tussen League of Legends coaching en boosting diensten is het essentieel om je doelen en prioriteiten in overweging te nemen. Coaching is een meer duurzame optie die verbetering op lange termijn biedt door middel van persoonlijke begeleiding en ontwikkeling van vaardigheden. Boosting biedt weliswaar snel resultaat, maar is vaak tijdelijk, met uitzondering van duo queue boosting soms.

De keuze is aan jou, maar onthoud dat echte groei van binnenuit komt, en dat de overwinning ligt in het worden van een betere speler, of het nu door boosten of coachen is!