KT Rolster zegeviert over HLE, verzekert zich van plek op WK 2023

Het League of Legends Korean Championship (LCK) is een strijdtoneel geweest voor de beste teams ter wereld. Onlangs stonden KT Rolster en Hanwha Life Esports (HLE) tegenover elkaar in een wedstrijd waar veel op het spel stond om een plek in de komende Worlds 2023. Ondanks een verlies tegen T1 wist KT Rolster HLE met 3-1 te verslaan, waardoor ze zeker waren van deelname aan het mondiale evenement.

De overwinning van de Underdog

De overwinningvan KT Rolster was vooral belangrijk gezien hun recente verlies tegen T1, waar velen hen als de favorieten beschouwden. Het team toonde veerkracht en strategische bekwaamheid en verzekerde zich zo rechtstreeks van hun plek op de Worlds 2023 voor de groepsfase van het Main Event. Dit wordt het eerste internationale toernooioptreden van KT Rolster in vier jaar; hun laatste deelname dateert uit 2018.

HLE's zware strijd

Voor HLE betekent het verlies dat ze voor hun Worlds plek moeten vechten tegen de winnaar van de DRX vs Dplus KIA wedstrijd. HLE's hoofdcoach, DanDy, toonde zich teleurgesteld maar benadrukte de noodzaak om zich goed voor te bereiden op de komende wedstrijd. Het team worstelt met consistentie en zal deze problemen moeten aanpakken als ze de laatste overgebleven WK-plek willen bemachtigen.

De strategie achter de overwinning

Een van de sleutelfactoren in de overwinning van KT Rolster waren hun gerichte bans tegen HLE's jungler, Grizzly. KT Rolster erkende zijn beperkte championpool en verbande Maokai en Sejuani consequent, waardoor HLE's gameplay aanzienlijk werd beïnvloed. Deze strategische zet liet zien hoe goed KT Rolster de zwaktes van de tegenstander begrijpt.

Wat ligt in het verschiet

Met deze overwinning voegt KT Rolster zich bij Gen.G en T1 als de Koreaanse teams die hun plek op Worlds 2023 hebben bemachtigd. De laatste plek ligt nog voor het grijpen en HLE zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de DRX vs Dplus KIA wedstrijd. De inzet is hoog en het LCK blijft een spannend spektakel voor League of Legends fans wereldwijd.

Verder lezen

Als je geïnteresseerd bent in de bredere context van het LCK en de aankomende Worlds 2023, kun je de regionale finales die deze week plaatsvinden in de gaten houden. Het evenement bepaalt de 3e en 4e plaats voor het wereldkampioenschap, waarbij Gen.G en T1 zich al hebben gekwalificeerd. Het toernooi belooft een laatste kans te worden voor de betrokken teams, waardoor het een must is voor elke League of Legends liefhebber.