Inleiding tot de Wild Rift Legendarische wachtrij

Je weet pas wat je waard bent in Wild Rift als je je aansluit bij de Legendary Queue (LQ). Deze ultracompetitieve wachtrij is niet voor de zwakken. Je moet aan bepaalde eisen voldoen voordat je erin mag spelen. Bovendien gelden er strengere regels dan in de gewone Ranked Queue.

In dit artikel ontdek je de belangrijkste kenmerken van de Wild Rift Legendary Queue en wat er nodig is om eraan deel te nemen.

Verschillen tussen de Legendary Queue en de Ranked Queue

De Wild Rift Legendary Queue werkt op dezelfde manier als de gewone Ranked Queue. Er zijn echter enkele opvallende verschillen waar je op moet letten.

 • Alleen solospelers

Terwijl je in de Ranked Queue met je vrienden kunt spelen, is het in de Legendary Queue ieder voor zich. De felle competitie onthult je ware individuele vaardigheden, dus iedereen is je vijand. Of je nu hoger of lager in de rij staat, je hoeft alleen verantwoording af te leggen aan jezelf.

 • Beloningen

Natuurlijk krijg je betere beloningen in de Legendarische rij. Die zijn gelijk aan de moeilijkheidsgraad van de wedstrijden, dus je inspanning zal niet voor niets zijn.

 • Aparte klassementen

De Legendary Queue heeft zijn eigen aparte leaderboards van de gewone Ranked Queue. Dit betekent dat je rang in het ene klassement geen invloed heeft op het andere.

Bovendien wordt de Matchmaking Rating (MMR) of de "verborgen" rang in de ene wachtrij niet beïnvloed door de voortgang van een andere wachtrij. Op die manier kun je er helemaal voor gaan zonder je zorgen te maken over de MMR van je Ranked Queue.

 • Gloednieuwe niveaus

Terwijl de Ranked Queue uit 10 niveaus bestaat, van Iron tot Challenger, heeft de Legendary Queue zes niveaus. Dit zijn ze:

 • Warriors VI-I
 • Commandant VI-I
 • Guardian VI-I
 • Overwinnaar VI-I
 • Onsterfelijk VI-I
 • Legende

 • Regels

Sommige regels in de Legendary Queue gelden niet voor de Ranked Queue en omgekeerd. Over die regels kom je verderop in dit artikel meer te weten.

Hoe meedoen aan de Wild Rift Legendarische Queue: Vereisten waaraan je moet voldoen

De meest fundamentele vereiste om in de Legendary Queue te komen is het bereiken van de Diamond tier in de Ranked Queue. Alleen deze voorwaarde is niet gemakkelijk te vervullen. Afhankelijk van hun vaardigheden kan het spelers tientallen wedstrijden kosten om uiteindelijk Diamond te bereiken. De rang behouden is een andere kwestie.

Er is echter een speelruimte. De regel dat je de Diamond tier moet bereiken geldt alleen aan het begin van het seizoen. Als je dus afzakt naar Emerald of lager, kun je tot het einde van het seizoen in de Legendary Queue blijven.

Vergeet niet dat als je rang van Diamond daalt na het einde van het seizoen, je terug moet naar Diamond voordat de Legendary Queue weer beschikbaar komt.

De regels in de Legendary Queue

Zoals eerder vermeld, volgt de Legendary Queue zijn eigen regels. Hier zijn er enkele van:

1. Plan

Legendary Queue is elke dag maar een beperkte tijd toegankelijk. De toegankelijkheid hangt ook af van je regio.

De meeste regio's openen de Legendary Queue wedstrijden van 12:00 tot 23:59 uur, behalve China, dat ze op weekdagen vanaf 18:00 uur opent. Daarom moet je letten op het schema van je eigen regio.

2. Puntensysteem

In de Legendary Queue krijg je in het begin 800 Legendary Points (LP) toegewezen, waardoor je direct in de Commander tier valt. Deze punten nemen toe of af, afhankelijk van je prestaties. Als het onder de 800 komt, val je in het Krijger-niveau.

Elk niveau heeft vier divisies. Voor elke 799 punten die je verdient, promoveer je naar het volgende niveau.

De Legendarische Punten hebben een vervaldatum. Als je meer dan 800 punten hebt en de laatste zeven dagen geen Legendary Queue hebt gespeeld, verlies je 40 LP per week. Deze "verval"-regel geldt niet als je minder dan 800 punten hebt.

De bodemregel

De Wild Rift Legendary Queue is bedoeld voor ervaren spelers die in de Ranked Queue minstens een Diamond tier hebben bereikt. Het biedt een competitieve en veeleisende omgeving voor gamers die hun vaardigheden op de proef willen stellen tegen andere topspelers. Al met al is de Legendary Queue een spannende toevoeging aan de Wild Rift-ervaring en een must voor gamers die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging.