Hoe hoog kun je plaatsen in League of Legends?

Ranked matches zijn een van de belangrijkste attracties van League of Legends. Spelers op alle servers willen hun waarde bewijzen en zo ver mogelijk komen in de flex- of solo/duo-wachtrij. De eerste stap die ze daarvoor moeten zetten, is zoveel mogelijk placement matches winnen.

Hoewel dit niet vaak gebeurt, vragen veel spelers zich af waar ze kunnen komen als ze alle placement matches winnen. Zullen ze de challenger league halen? Hoe zal hun MMR daarna zijn? Deze pagina heeft alle antwoorden!

Lees verder om meer te leren over het League of Legends rank systeem en hoe het werkt!

Hoe hoog kun je komen als je alle plaatsingswedstrijden wint?

Zelfs als je alle plaatsingswedstrijden wint, is het hoogste dat je kunt halen platina I. Waarom? Nou, het spel verandert een beetje nadat je diamond of hoger hebt bereikt. De matchmaking is anders, en de spelers gebruiken complexere strategieën. Dan kan het spel niet zomaar iemand in de challenger league zetten zonder te bewijzen dat hij heeft wat nodig is om daar te zijn.

Alle wedstrijden winnen geeft je echter geen gratis ticket naar platina. Het spel meet je vaardigheden en MMR op basis van hoe je het deed in de eerste plaatsingswedstrijd. Als je bijvoorbeeld de eerste wint zonder zo goed te spelen, kan het spel je tijdelijk in het zilver plaatsen en je hoger laten komen naarmate je blijft winnen.

Als je wedstrijden blijft winnen, krijg je meer LP's dan je normaal in een normale wedstrijd zou krijgen, totdat je alle plaatsingswedstrijden wint. Daarom is de eerste wedstrijd die je speelt essentieel om op het hoogste niveau te komen als het seizoen begint.

Als je alle plaatsingswedstrijden wint, krijg je natuurlijk een uitstekende MMR, dus daarna moet het niet zo moeilijk zijn om naar een hogere rang te klimmen. Het spel probeert je te plaatsen waar je verdient te staan, dus je moet misschien nog wat dingen verbeteren als je daar uit wilt komen.

Wat is de gemiddelde rang waarin mensen terechtkomen na stages?

De meeste spelers komen in zilver of goud terecht na hun plaatsingen, of ze nu winnen of niet. Riot meet dit aan de hand van de MMR van de speler, dus het kan zelfs spelers die niet al hun wedstrijden hebben gewonnen hoger plaatsen dan spelers die dat wel hebben gedaan.

Dat is de reden waarom veel LoL-spelers het hele seizoen proberen hun MMR te verbeteren, of in ieder geval niet te laten verslechteren. Dit geldt echter allemaal als je in het afgelopen seizoen geen ranked wedstrijden hebt gespeeld.

Als je dat wel deed, zul je bijna altijd lager geplaatst worden dan de divisie waarin je vorig seizoen terecht kwam. Dat kan echter een hele divisie lager zijn of slechts enkele divisies. De wedstrijden die je wint zullen bepalen hoe dicht je bij je laatste plaats komt, maar je zal niet hoger komen dan dat na het spelen van je plaatsingen.

Hoe verbeter ik mijn MMR

Je MMR wordt elk seizoen gereset, dus je hebt een nieuwe kans om een betere rang te krijgen dan vorig jaar. Toch kan het ontmoedigend zijn om een heel jaar te wachten op een MMR-reset en die dan verloren te zien gaan omdat je een paar wedstrijden hebt verloren.

Wat kun je doen om dit te verbeteren? Niet veel spelers weten het, want Riot heeft er niets officieel over gezegd, maar de enige methode die je op dit moment hebt is wedstrijden blijven winnen.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel wedstrijden je moet winnen om je MMR weer op peil te krijgen, maar sommige spelers zeggen dat je daarvoor zeven wedstrijden achter elkaar moet winnen. Hoewel dit geen officiële methode is om je MMR te verbeteren, werkt het vaak wel.

Zeven wedstrijden achter elkaar winnen is helemaal niet gemakkelijk, dus probeer niet veel wedstrijden achter elkaar te verliezen om te proberen je MMR op een goede plaats te houden.

Conclusie

De challenger league halen betekent niet per se dat je speelt als de beste spelers in LCS, maar we weten hoe verslavend het spel is en hoe goed het voelt om jezelf te overtreffen en hoger te komen dan vorig jaar.

Als je de plaatsingen van dit seizoen nog niet hebt gespeeld, bereid je dan voor om ze allemaal te winnen! Het zal je MMR verbeteren en het gemakkelijker voor je maken om de rangladder te beklimmen.

Wordt het te moeilijk om hoger te komen? Huur Boost Royal's elo-boosting service in en laat een ander je account naar je droomrang brengen.