Hoe belangrijk zijn draken in League of Legends?

Draken of Drakes, zoals ze soms worden genoemd in League of Legends, zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden.

In de eerste seizoenen van het spel leverde het doden van een draak de spelers alleen goud op. Hoewel dat een interessante beloning was, maakte het het risico om de draak te confronteren niet echt de moeite waard.

De eerste soorten draken in League of Legends

In het seizoen 2016 kregen spelers voor het verslaan van draken verschillende power-ups. In die eerste seizoenen werden de verschillende categorieën draken geïntroduceerd. De helse, wolken-, berg- en oceaandraken waren de eerste classificaties die verschenen. Spelers konden het verschil zien aan de kleur van de draken die verschenen.

De traditionele drakentypes en hun power-ups

Vanaf het seizoen 2020 werd de Oudere draak toegevoegd aan de vorige lijst van draken in het spel. De oudere draak werd de moeilijkste om neer te halen, vooral omdat hij automatisch spelers met minder dan 20% gezondheid executeerde. Hier is een lijst met power-ups die elke draak krijgt nadat hij is verslagen.

Infernal: Aanvallen en vaardigheden veroorzaken een explosie, waardoor spelers in de omgeving schade oplopen.

Wolk: Geeft een permanente snelheidsboost en langzamere afkoeltijden, plus extra mogelijkheden.

Berg: Geeft een schild dat zichzelf herstelt als de speler niet in gevecht is.

Oceaan: Brengt schade toe aan de gezondheid van vijanden en herstelt de gezondheid en mana van het team dat het heeft verslagen.

Waar bevinden draken zich?

Normaal gesproken bevinden deze draken zich in hun hol, in de onderste helft van de kaart. In de bijgewerkte versie van het spel kan de topografie van de kaart veranderen afhankelijk van het type draak dat spawnt. Dat is bedoeld om een moeilijkheidsgraad toe te voegen die elk team in overweging moet nemen om de waarde van een poging om de draak te verslaan af te wegen.

Draken beïnvloeden de kaart van het spel

Zoals eerder vermeld, zal het type draak dat op dat moment is gespawnd de kaart van het spel veranderen. Sommige elementen zijn bedoeld om de zichtbaarheid te veranderen, terwijl andere bepaalde boosts kunnen geven als een bepaald drakentype actief is. Zodra dat verandert, kunnen die elementen de speler anders beïnvloeden.

Als je dit allemaal in overweging neemt, is het duidelijk dat draken in de huidige versie van League of Legends een enorme invloed hebben op het spel. Een die veel verder gaat dan alleen besluiten om het tegen ze op te nemen om power-ups te verdienen. Er kunnen zich bepaalde situaties voordoen in het spel waarin een specifiek team kan besluiten om achter de draak aan te gaan om het terrein te veranderen, niet alleen om de power-ups te verkrijgen.

Hoe vaak verschijnen draken?

In de meeste gevallen zullen deze draken met tussenpozen van ongeveer 5 minuten respawnen. Het goede aan de veranderingen op de kaart is dat spelers deze kunnen associëren met een nieuwe draak als ze deze beginnen te zien. Als dat eenmaal is vastgesteld, kan het team beslissen hoe het verder gaat.

Meestal kan één speler deze draken niet verslaan. Dit betekent dat het team al doende een strategie moet bedenken om te zien of het de moeite waard is om de draak op een bepaald moment aan te vallen. En dat terwijl er ook nog eens verschillende dingen gebeuren in de wedstrijd.

De power-ups van de draken zijn essentieel voor het spel

Het belang van draken in LoL is de laatste paar seizoenen compleet veranderd. Toen ze nog gewoon een zoektocht waren die wat extra goud opleverde, waren ze een interessant element dat het spel leuk kon maken. Destijds waren ze echter nog niet volledig geïntegreerd in het strategie-element van het spel.

Op dit moment zorgt het doden van draken niet alleen voor zeer nuttige power-ups voor het team. Het doden van de oudere draak garandeert in principe winst voor dat team. Als je vaste strategieën hebt om de verschillende soorten draken aan te vallen die tijdens het spel verschijnen, kun je veel meer overwinningen garanderen.

Laatste gedachten

Draken zijn een groot onderdeel van het spel in de huidige versie van League of Legends. Spelers moeten strategieën inzetten om draken te verslaan en tegelijkertijd op hun hoede blijven voor andere spelelementen.

Omdat het belang van draken is toegenomen, heeft het een laag complexiteit aan het spel toegevoegd. Draken zullen waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van LoL blijven als de nieuwe seizoenen van de franchise eraan komen.