Het probleem met het 2022 vitaliteitsrooster

Team Vitality wil de LEC stormenderhand veroveren, en heeft dit idee kracht bijgezet met de officiële onthulling van haar roster voor het komende seizoen. De vermoedens waren er op basis van lekken, die een verscheidenheid aan geruchten hebben aangewakkerd, en deze waren duidelijk geworteld in de waarheid.

Het rooster

Dus, wie is dit superteam dat Team Vitality heeft weten samen te stellen? Voor het geval je het nieuws nog niet gehoord had, het bestaat uit Perkz, Alphari, Selfmade, Carzzy, en Labrov.

Dit zijn allemaal geweldige spelers, maar Alphari en Perkz, die net terug is van zijn succesvolle C9-reis, hebben waarschijnlijk nog veel meer te bewijzen dan de andere drie. Het is duidelijk dat Team Vitality er niet omheen draait, maar dit hele gedoe zou wel eens niet zo goed kunnen uitpakken als verwacht.

De grote zorg

Wanneer je hoort dat er een reeks grote namen wordt samengesteld, is de eerste gedachte waarschijnlijk "de tegenstanders zullen niet weten wat hen overkomt". Maar als we mogen afgaan op het 2021 superteam van G2 Esports, is dat niet altijd het geval, hoewel ze er wel in geslaagd zijn om volgend jaar succes voor hun team te financieren.

De wending van G2 is niet eens het eerste voorbeeld van dit probleem, dat je kunt opsplitsenbje in de hype en de persoonlijkheden.

De hype

De hype-trein is ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen in dit soort omgevingen. Je weet al dat de fans dominante prestaties verwachten van een team dat bestaat uit al deze namen.

Helaas is niet iedereen geconditioneerd om met dat soort druk om te gaan. Bedenk dat zelfs met een redelijk goed seizoen, als zo'n ploeg niet absoluut alles wint, het in de ogen van het hype-voedende publiek niet als een succes wordt gezien.

Wat betekent dit? Veel teams die in deze situatie terecht zijn gekomen, bezwijken gewoon onder de druk. Dat wil niet zeggen dat Team Vitality niet tot de minderheid kan behoren die wel presteert, en dan nog wat.

De persoonlijkheden

Dit is waarschijnlijk het grootste deel van de bezorgdheid. Immers, als een teamdynamiek goed gevestigd is, is er geen reden waarom het zich niet zou kunnen terugtrekken, de kriebels van zich afschudden die door de hype ontstaan, samenkomen en de vaardigheden laten spreken.

Het probleem hier is dat het persoonlijkheden vereist die goed bij elkaar passen. Een van de uitdagingen met high-profile spelers is vaak een gebrek aan nederigheid of kameraadschap. De heersende overtuiging is dat Alphari en Perkz in het bijzonder nogal eens met elkaar in de clinch zullen gaan.

Selfmade's naam is ook in de hoed gegooid, gebaseerd op hoe hij zichzelf ziet.LoL Smurf accounts zijn een populaire keuze voor spelers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Denk hier eens over na. Selfmade en Perkz, die respectievelijk jungle en mid zijn, moeten hun teamgenoten in staat stellen om deze hele regeling te laten werken. Helaas is de jury er nog niet over uit in hoeverre dat gaat gebeuren.

Het lijdt geen twijfel dat als alle teamleden het welzijn van het team voor zichzelf kunnen laten gaan, hun vaardigheden hen naar de top zouden moeten brengen. Maar hoe groot is de kans dat dat gebeurt?

Slotopmerkingen

Team Vitality heeft met de manier waarop het de aankondiging heeft uitgesteld zeker anticipatie opgebouwd, zozeer zelfs dat sommige fans onder de indruk waren.

Nu de kat uit de zak is, kan deze eenheid functioneren als een goed geoliede machine, of zullen de hype en de grote persoonlijkheden een implosie veroorzaken?