Grootste LCS spelers aller tijden

De LCS omvat alle teams uit Noord-Amerika die deelnemen aan de jaarlijkse League of Legends World Championships.

Sinds de populariteit van online gaming zich als een lopend vuurtje over de wereld begon te verspreiden, heeft Noord-Amerika geweldig talent voortgebracht.

Vragen over wie de beste speler is, zijn dan ook niet alleen moeilijk te beantwoorden, maar eindigen meestal in verhitte discussies tussen gepassioneerde fans. Toch werd de vraag ter stemming voorgelegd en werden de resultaten gepubliceerd.

Een decennium van grote prestaties

LCS is nu al tien jaar bezig en om deze historische prestatie te vieren heeft spelontwikkelaar Riot samen met LCS een aantal namen geëerd die het mogelijk hebben gemaakt om zo ver te komen.

Er werd als het ware gestemd over het beste van het beste en enkele van de beroemdste spelers van het spel hebben de knoop doorgehakt. De online stemming werd gehouden tussen14 en17 augustus 2022.

Er zijn geen verrassingen wat betreft de opname van enkele bekende namen. Een voorbeeld is Jeong "Impact" Eon-young, die niet alleen een van de grootste toplaners in het spel is, maar ook het nodige zilverwerk in zijn kast heeft staan. Hij wordt vergezeld door Yiliang "Peter" Peng in dezelfde categorie.

De titel van beste mid-laner komt zeker toe aan Søren "Bjergsen" Bjerg, wiens prestaties legendarisch zijn onder degenen die het spel volgen.

De volledige lijst

De volledige lijst bevatte niet alleen de namen die we hierboven hebben genoemd, maar ook enkele andere grote spelers die de afgelopen 10 jaar zoveel hebben bereikt voor de LCS. In totaal hebben tien spelers de uiteindelijke lijst gehaald, en dat zijn:

 • Blaber
 • Doublelift
 • Hai
 • Doublelift
 • Aphromoo
 • Doublelift
 • Xmithie
 • CoreJJ
 • Jensen
 • Impact
 • Bjergsen

Hoewel elke naam op die lijst zeker zijn plaats verdient, was het belangrijk om tot een algemene winnaar te komen. Die onderscheiding ging naar Bjergsen, op de voet gevolgd door Doublelift als runner-up en Impact op de derde plaats.

De "GOAT" kiezen

De keuze wie de grootste aller tijden is, is puur subjectief, vooral in zo'n complex spel als LoL, waar zelfs schijnbaar kleine bijdragen een enorme impact kunnen hebben op de algemene resultaten.

Uiteindelijk bleken Bjergsen's zes titels en vier MVP awards te goed om te negeren, vooral omdat zijn vorm nooit verslapte, zelfs niet toen hij internationaal speelde.

Als hij het niet was geweest, zou de Doublelift met de buit zijn weggelopen. Hij heeft in zijn carrière een indrukwekkende 11 titels weten te behalen. In die tijd heeft Doublelift echter slechts één keer de MVP award gekregen, omdat Bjergsen hem regelmatig overtrof.

Groot talent op het LCS-rooster

De belangrijkste uitkomst van de stemming van dit jaar was een plotselinge realisatie van de rijkdom aan talent die de LCS het afgelopen decennium heeft gesierd. Nu het niveau van de competitie elk jaar verbetert, kan men zich alleen maar afvragen wat het volgende decennium zal brengen.

More posts