Even voorstellen: Milio en Naafiri: De nieuwe kampioenen van 2023

Nieuwe champions behoren tot de spannendste dingen in League of Legends-updates. In de meeste gevallen kun je elk jaar drie tot zes nieuwe champions verwachten, die om de paar maanden worden uitgebracht.

Riot Games geeft vaak een "update roadmap" vrij waarin je kunt zien wat je het volgende jaar kunt verwachten. 2023 lijkt een spannend jaar te worden voor spelers, want we krijgen een nieuwe jungle champion, een nieuwe mid-lane champion en een nieuwe Freljordian champion.

Vandaag richten we ons op twee van de nieuwste toevoegingen aan het League of Legends-roster: Milio en Naafiri. Milio is al uitgebracht en Naafiri komt eraan.

Wat hebben deze kampioenen voor ons in petto? Dat gaan we uitzoeken!

Wat je moet weten over Milio

Milio, "The Gentle Flame", was de eerste nieuwe kampioen in het Season 13 roster in LoL. Gezien zijn huidige ability kit is hij het meest geschikt als Support-kampioen.

Het leuke aan Milio is dat hij geweldig is tegen competities die gericht zijn op hard engagement. Laten we zijn vaardigheden eens van dichterbij bekijken:

  • Fired Up (passief): Milio kan zichzelf of een bondgenoot vier seconden lang betoveren, waardoor ze hun volgende autoaanval kunnen versterken. Dit gebeurt telkens wanneer Milio zichzelf of een bondgenoot raakt met een ability.
  • Ultra-Mega Fire Kick (Q): Milio schopt een vuurbal die vijanden een seconde lang kan verdoven. Wat deze vaardigheid interessant maakt, is dat hij ook stuitert en magische schade toebrengt aan vijanden in de buurt. Het vertraagt ze ook 1,5 seconden.
  • Gezellig kampvuur (W): Milio creëert een "empowerment zone" die zes seconden duurt. Het volgt zichzelf en de dichtstbijzijnde bondgenoot. Kampioenen in de zone krijgen een verhoogd basisaanvalsbereik en ze healen ook elke 0,24 seconden terwijl de ability actief is. Milio kan de vaardigheid opnieuw uitvoeren zodat hij zichzelf of een bondgenoot volgt.
  • Warm Hugs (E): Milio geeft een bondgenoot 2,5 seconden lang extra bewegingssnelheid en een schild. Hij kan maximaal twee ladingen van deze vaardigheid opslaan.
  • Levensadem (Ultiem): Milio laat een golf vlammen los die bondgenoten kan genezen, hen kan zuiveren van niet-luchtgedragen crowd control en hen 65% vasthoudendheid kan geven gedurende drie seconden. De vaardigheid heeft ook invloed op hemzelf.

Wat de runes betreft, zijn de Sorcery- en Resolve-runepaden de populairste build.

Over het geheel genomen is Milio een interessante toevoeging aan de Support-rol in LoL, waardoor hij flexibiliteit en de overhand heeft in veel verschillende matchups. In zijn huidige staat kan hij lastig zijn voor elke tegenstander, dus als je Support speelt, raden we je aan hem uit te proberen!

Alles over Naafiri

Laten we nu naar Naafiri gaan, de aankomende kampioen in het rooster. Volgens de verklaringen van Riot komt ze uit op Patch 13.14, wat wijst op een release midden juli.

Naafiri verraste iedereen toen ze werd geplaagd. Veel mensen stonden te popelen om een nieuwe Darkin-kampioen te krijgen!

Hoewel ze nog niet is uitgebracht (op het moment van schrijven van dit artikel), hebben we al wel basisinformatie over haar kit.

Hier volgt een overzicht van haar vaardigheden:

  • We Are More (Passief): Naafiri creëert een "Packmate", die na een bepaalde tijd gerichte vijanden aanvalt. De packmates verschijnen sneller als Naafiri haar vijanden raakt met een ability.
  • Darkin Daggers (Q): Naafiri creëert Darkin-besmette zwaarden die fysieke schade kunnen toebrengen en gedurende een paar seconden "bloedende" schade kunnen toebrengen. Als de doelvijand al eerder door de messen is geraakt, veroorzaakt elke extra treffer bonusschade. Packmates die door Naafiri's passive worden gemaakt, richten zich op vijanden die door de dolken zijn geraakt. Naafiri zal genezen als het doelwit een kampioen was. Bovendien kan ze de vaardigheid terugroepen.
  • Achtervolging door honden (W): Naafiri en haar roedelgenoten rennen op een vijand af en richten schade aan de eerste kampioen die ze tegenkomen. De ability kan een groter bereik krijgen, afhankelijk van de ultimate rank. Als Naafiri deze vaardigheid gebruikt, worden de packmates onbereikbaar voor doelwitten.
  • Eviscerate (E): Naafiri springt naar voren, waardoor ze fysieke schade kan toebrengen aan elke kampioen die ze passeert. De packmates worden ook teruggeroepen naar Naafiri, die ze heelt.
  • De roep van de roedel (R): Naafiri geeft zichzelf en haar roedel kracht, krijgt een schild en een uitbarsting van snelheid en zicht. Als ze een kampioen uitschakelt, worden de effecten van de ability vernieuwd. Naafiri kan tijdens deze ability tot zeven packmates spawnen.

We moeten afwachten hoe Naafiri het doet in de huidige meta, maar als we naar haar huidige ability kit kijken, kunnen we gerust zeggen dat ze een moeilijke tegenstander zal zijn en een uitstekende toevoeging aan elk team.

Kortom - Haal vandaag nog het beste uit de nieuwe kampioenen!

De nieuwe kampioenen onder de knie krijgen kan lastig zijn, maar met een beetje oefening zul je de Summoner's Rift snel onder de knie hebben!

Als je meer wilt weten over League of Legends of Smurf accounts wilt kopen, kan het team van Boost Royal je helpen!