EG verslaat MAD Lions op Worlds 2022

MAD Lions kwalificeerde zich voor Worlds 2022 ondanks dat ze nog nooit een Best of 5 set hadden gewonnen. In hun kans om zich te bewijzen tegen Evil Geniuses, worstelde MAD en verloor de set zonder een overwinning te pakken. De MAD Lions waren het beste team van het LEC in 2021. Ze presteerden consequent beter dan de twee Europese topteams, Fnatic en G2. Ook verloren ze in 2022 Humanoid van Fnatic en Carzzy van Vitality.

Het was een uitdaging om geschikte vervangers te vinden voor deze twee spelers tot en met 2022. In de lente van 2022 haalde MAD niet eens de Playoffs, maar dankzij de hulp van Nisqy in de zomer en hun uitstekende spel in het reguliere seizoen, haalden ze de Worlds. Ze slaagden er echter niet in om een BO5 set te pakken in het LEC.

EG tegen MAD Spel 1

Game 1 begon met bot lanes op niveau één en hoger, maar de eerste slachtoffers vielen in de mid-lane na een fantastische Elyoya swindle. Er was niet veel actie in het begin, en in het midden van het spel lag EG voor in goud, maar MAD lag voor in draken. EG nam een Baron na het spotten van een belangrijke inzet bij het Zielepunt voor MAD, maar door hun beslissing kon MAD toegang krijgen tot dat Zielepunt.

In 2022 behaalde EG eindelijk haar eerste overwinning op een LEC-ploeg omdat er niemand meer was om de MAD-basis te verdedigen. Het probleem ontstond toen Nisqy probeerde EG te flankeren met een TP en daarin niet slaagde. Terwijl MAD probeerde een Baron te forceren, verkreeg EG nog drie escape kills en de Baron, dankzij een Inspired smite.

EG tegen MAD Spel 2

Elyoya scoorde zijn tweede first blood van de serie, deze keer in de top lane, waardoor de jungle weer dominantie kreeg in het begin. MAD kreeg ook de eerste Herald, maar EG kon reageren met hun swindles en kreeg het voordeel in geld dankzij Jojo's mid-Sett. Eerder, toen het spel begon, won EG gevechten en had de controle over de doelen, ondanks MAD's inspanningen om hen te stoppen.

Toen ze aan een 20 minuten durende Baron begonnen en overgingen tot strijd, kwam EG zelfs in het voordeel. Daarna bereikten ze het doel en vergrootten hun voorsprong tot meer dan 10k. Op 24 minuten hadden ze genoeg voorsprong om door te stoten naar de finish terwijl ze MAD naar hun Nexus-torens doken.

EG tegen MAD Spel 3

In Game 3 maakte de agressieve jungler indruk door Armut in de top lane te kamperen en twee vroege kills te scoren. Hoewel MAD de kant was die de eerste Herald verkreeg en de vroege drake voor geen enkel team een doel was, controleerde EG het vroege spel door overal op de kaart kills te lokaliseren. In het middenspel was de kaartmacro van EG superieur omdat ze consequent de objective trades wonnen.

Toen besloten ze Baron te lanceren en het conflict op te zoeken. Daarnaast lokaliseerden ze de 5v5 waar ze op jaagden, verkregen een vier-voor-nul deal en wonnen de eerste Baron van het spel. Omdat ze twee banen belegerden met hun Baron en 10k goud voorsprong, wilde EG het spel niet te laat laten eindigen. Ze slaagden erin één pick op Kaiser te krijgen, voldoende voor hen om opnieuw torens te duiken en hun sweep van de EU fourth seed te voltooien.

Conclusie

We waren bijna allemaal verbaasd dat het feit dat MAD de Worlds bereikte zonder een Best of 5 serie te winnen hen een slechte instelling gaf. MAD kon Evil Geniuses niet verslaan en doorgaan naar de Groepsfase op Worlds 2022, hoewel ze dat tegen Saigon Buffalo corrigeerden. Dat is alles wat je moet weten over EG die MAD verslaat op Worlds.