Een voor de Underdogs als Rogue eindelijk de LEC wint.

Elke sportdiscipline of gametoernooi heeft dat ene team waarvan iedereen vindt dat het geweldig is, maar dat door een speling van het lot nooit noemenswaardig zilverwerk heeft gewonnen. In het League of Legends European Championship (LEC) was Rouge dat team.

Rogue is een briljante groep jonge spelers die Odoamne, een LoL-veteraan en fantastische speler, tot zijn team telt. Maar ondanks zijn duidelijke talenten en de ongelooflijke ondersteuning die hij heeft, moest Odoamne de ultieme overwinning in het LEC nog proeven.

Voordat je leest, wil je misschien weten welke concurrentie Rogue moest overwinnen, want dit jaar was een van de meest gestapelde jaren van het LEC, waar op papier de meeste teams kanshebbers voor de trofee hadden kunnen zijn!

Dat is tot een verbazingwekkende zondag, op11 september 2022, toen alles veranderde.

Het duurde drie pogingen maar ze hebben het!

Door de jaren heen heeft Rogue altijd goed gespeeld in het LEC, maar om de een of andere reden werd het altijd verslagen door de uiteindelijke winnaars van het toernooi. Dit was hun derde optreden in de finale, met hun veteraan Odoamne die al zeven jaar in dit toernooi speelt.

Maar de derde keer was in dit geval echt de charme, met Rogue die diep graaft om een zeer veerkrachtig en getalenteerd G2-team te overwinnen, de regerend kampioenen die iedereen verrasten toen ze vorig seizoen het LEC verpletterden. Die magische avond in Zweden zal voor altijd in de harten van Rogue fans over de hele wereld blijven.

Het LEC winnen ging niet van een leien dakje.

Op de typische Rogue-manier maakte het team het zichzelf zeker niet gemakkelijk in het LEC-toernooi van dit jaar. Na een vrij behoorlijke competitierun waarin ze 11 keer wonnen en 7 keer verloren, had niemand Rouge voor de titel willen winnen.

Rogue ging het toernooi in met een fris team van spelers, waaronder Markos "Comp" Stamkopoulos en Kim "Malrang" Geun-Seong, een voormalige DAMWON KIA substituut jungler.

Aanvankelijk leek de toevoeging van de nieuwe spelers niet de beste oplossing voor Rogue, want ze worstelden zich naar een nipte overwinning op de MAD Lions voordat ze werden verslagen door de uiteindelijke runners-up G2.

Het resultaat van deze pijnlijke nederlaag was dat de enige weg naar het kampioenschap een nederlaag was tegen Fnatic, een van de krachtpatsers van Europa. Na zo'n triest optreden tegen G2 had niemand echt verwacht dat de clash anders zou eindigen dan met een klinkende overwinning voor Fnatic.

De LEC-wereld stond echter voor een van de grootste verrassingen van het toernooi, nadat Odoamne zijn troepen wist te verzamelen en een massale aanval inzette om Fnatic uiteindelijk met een gedenkwaardige 3-1 overwinning te verslaan.

De overwinning leverde Rogue een rematch op met G2, en deze keer waren de underdogs voorbereid. Het opstellen van Comp en Malrang bleek een goede beslissing te zijn, want het duo deelde klap na klap uit aan G2. Rouge won uiteindelijk met 3-0 en werd voor het eerst LEC-kampioen!

Intussen heeft het wereldberoemde team TSM misschien wel het slechtste seizoen in de geschiedenis van de organisaties achter de rug.

De prijs -1e plaats op het 2022 LoL Wereldkampioenschap

De prijzenpot van het LEC 2022 bedroeg dit jaar een coole US$79.999,68, een waardig bedrag voor elke kampioen. Maar de kans om alseerste geplaatst te worden in het lopende LoL 2022 World Championship kan nog veel waardevoller zijn. Alleen de tijd zal leren hoe goed Rogue dit voordeel kan benutten.

Wil je meer weten over professionele League of Legends? Bekijk dan ons artikel over de sensationele winning streak van het T1 roster van dit jaar!