Diep duiken in updates voor kampioenen: Van Ahri tot Varus

Er zijn momenteel meer dan 164 LoL-kampioenen waarmee je kunt spelen en Riot Games is van plan om er elk jaar meer toe te voegen. Hoewel we een behoorlijke selectie kampioenen hebben om uit te kiezen, krijgen sommige oude kampioenen niet de liefde die ze verdienen.

Games zoals League of Legends worden voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat ze nog steeds leuk en dynamisch zijn. Als spel dat in 2009 is uitgebracht, is het verrassend dat LoL nog steeds een van de meest gespeelde spellen aller tijden is.

Een van de meest effectieve maatregelen die de ontwikkelaars nemen om het spel leuk te houden, is het updaten van de kampioenen. Als een kampioen een update krijgt, kun je verwachten dat hij veel meer wordt gebruikt omdat hij efficiënter wordt in de huidige meta.

Vandaag kijken we naar de meest iconische champion-updates aller tijden, van eenvoudige visuele aanpassingen tot complete herzieningen die de manier waarop je met je favorieten kon spelen veranderden!

Wat is het verschil tussen gewone patches en championupdates?

Het is makkelijk om het verschil tussen een patch en een update over het hoofd te zien, dus dat zullen we eerst even ophelderen.

Een patch is bedoeld om bepaalde problemen of kwetsbaarheden aan te pakken. Als het om League of Legends gaat, kun je verwachten dat de patch van invloed is op items, champions of de mechanica van het spel. Als een kampioen wordt gepatcht, kan dat zijn omdat hij te zwak of te sterk is in de huidige meta.

Wat champions betreft, zie je vaak kleine aanpassingen aan hun statistieken, of het nu gaat om hun aanvalssnelheid, HP, mana, enz.

Een update suggereert echter een meer "diepgaande" aanpassing aan het spel. Als een kampioen een update krijgt, kun je drie verschillende soorten aanpassingen verwachten:

 • Visual Gameplay Updates: Deze zijn bedoeld om de visuals, abilities en in sommige gevallen zelfs de lore van een kampioen te veranderen.
 • Uitgebreide gameplay-updates: Ze veranderen of herdefiniëren de ability kit van een champion. Deze updates veranderen niet noodzakelijk hun visuals.
 • Midscope updates: Dit zijn "gedeeltelijke" herwerkingen bedoeld om een paar kampioensmechanieken te veranderen om ze te moderniseren.

Ongeacht het type update, deze zetten bepaalde kampioenen altijd weer in de schijnwerpers. Als je vaak naar de ranglijsten van LoL kijkt, zul je zien hoe sommige champions bovenaan komen te staan zodra ze geüpdatet zijn.

Waarom worden sommige champions geüpdatet?

Kampioenen worden om verschillende redenen geüpdatet. Meestal bewerkt Riot bepaalde elementen om ze te moderniseren. Vergeet niet dat dit spel meer dan 10 jaar oud is, dus sommige kampioenen zullen waarschijnlijk aan populariteit en/of effectiviteit verliezen.

Kort samengevat worden kampioenen geüpdatet omdat:

 • Ze niet gebruikt worden.
 • Ze te zwak zijn.
 • Ze te overpowered zijn.
 • Ze niet passen bij de huidige visuals van het spel.

Iconische kampioenenupdates die je niet mag missen

Laten we eens kijken naar de meest geweldige updates/reworks die sommige LoL-kampioenen de afgelopen maanden en jaren hebben gekregen!

Ahri

Ahri is een van de weinige kampioenen die een ASU (Art and Sustainability Update) heeft meegemaakt. Deze kwam vlak na de update van Caitlyn (die ook een langverwachte was). Als een van de oudere kampioenen van het spel is het niet verrassend dat deze een enorme visuele upgrade krijgt.

In dit geval is er niet veel veranderd aan de gameplay of de lore van Ahri. Ze kreeg een nieuwe splash art en in-game model. Bovendien werden al haar skins herwerkt om bij de nieuwe visuals te passen.

Fiddlesticks

De update van Fiddlesticks werd door velen een van de meest effectieve in het spel genoemd. Voorheen was het niet echt een interessante kampioen, en hij had niet eens een lore om te onderzoeken, waardoor hij "saai" was vergeleken met anderen.

Zijn 2020 update heeft echter al zijn abilities herwerkt/vernieuwd, behalve zijn ultimate. Met zijn nieuwe passive kan hij nu een decoy plaatsen in plaats van een trinket. Wat hem anders maakte, was dat hij activeerde zodra de vijand dichtbij was en dat hij als control ward kon fungeren zodra de kampioen level 6 bereikte.

Urgot

Urgot was zonder twijfel een van de vreemdste champions in LoL. Het sloeg nergens op voor spelers totdat het werd herwerkt.

Naast zijn noodzakelijke visuele upgrade kreeg Urgot ook een vernieuwde kit, waardoor deze langeafstandsknaller kort na zijn update een fanfavoriet werd.

Varus

Varus werd voor het eerst uitgebracht in 2012, waardoor hij nu iets meer dan tien jaar oud is. Gelukkig gaf het team van Riot hem in 2021 een visuele update. Zijn basisskin kreeg een complete revisie, terwijl zijn skins minimale tweaks kregen om bij de nieuwe visuals te passen.

Als je van Varus houdt, zul je blij zijn te horen dat hij onlangs ook een stemupdate heeft gekregen!

Swain

De update van Swain heeft de manier waarop je hem gebruikt compleet veranderd. Zijn algemene uitrusting kreeg een update, maar de belangrijkste verandering betrof zijn ultimate, die hij nu actief kan houden zolang hij health van zijn vijanden aftapt.

Udyr

Udyr-liefhebbers snakten al een tijdje naar een update en toen ze die eindelijk kregen, hield niets deze kampioen meer tegen.

De kit van de kampioen kreeg niet alleen een verdienstelijk vernieuwd uiterlijk, maar onderging ook een paar veranderingen, waardoor hij effectiever werd in de game.

Andere geweldige updates die het vermelden waard zijn:

 • Poppy
 • Mordekaiser
 • Warwick
 • Nunu en Willump
 • Sion

Zijn er nieuwe updates voor Champions in 2023?

Ja! Riot Games is altijd bezig om champions te updaten en de meeste bruikbaar te maken in de meta.

Enkele kampioenen die een update kunnen verwachten zijn:

 • Jax
 • Skarner
 • Lee Sin
 • Teemo

Wanneer deze updates komen, moeten we gewoon in de gaten houden of Riot Games iets zegt.

Bottom Line - Leer hier meer over League of Legends!

League of Legends is een van de spannendste en meest competitieve games die er zijn, dus het kan moeilijk zijn om deze updates te missen.

Als je graag meer wilt leren over League of Legends kampioenen of je account wilt boosten om die hogere rangen sneller te bereiken, kun je rekenen op Boost Royal!