De ultieme gids voor VALORANT: 12 tips om als een prof te spelen

Als je het zat bent om gedomineerd te worden in VALORANT, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de beste tips die beginners moeten volgen om ervoor te zorgen dat ze hun teamleden niet achterhouden.

Laten we beginnen!

Top 12 tips voor beginners om hun VALORANT spel te verbeteren

Hieronder volgt de top 12 van tips die beginners moeten volgen om hun spel te verbeteren:

Houd altijd een hoek als je duwt

Als je aan het pushen bent op een aangewezen plek, is het cruciaal om een hoek aan te houden in plaats van blindelings te rushen. Zo weet je waar de vijanden zich bevinden en kun je ze aanpakken.

Rechtdoor duwen is riskant en kan je kansen vergroten om uitgeschakeld te worden.

Wacht tot anderen hun personages kiezen

Elk personage in VALORANT heeft speciale vaardigheden en de meeste competitiespelers spelen graag met hun favoriete personages.

Als je nieuw bent in het spel, kun je het beste de anderen hun personages laten kiezen voordat jij het jouwe kiest. Op die manier heeft je team meer kans om te winnen en kun je gemakkelijk een hogere rang krijgen. Het is een win-winsituatie voor iedereen.

Oefenen op de schietbaan

Hoe meer je oefent op de schietbaan in VALORANT, hoe beter je wordt in het uitschakelen van vijanden.

Hoewel Aim Lab geweldig is voor FPS-spelers, kun je het beste oefenen met het maken van headshots, zodat je beter overweg kunt met de verschillende soorten wapens als je competitieve wedstrijden speelt.

Loop niet met shift als je rond hoeken gluurt

Door shift in te drukken terwijl je loopt, kun je geluiden vermijden en onopgemerkt blijven.

Als je echter met shift om de hoek loopt, geef je de vijand genoeg tijd om een duidelijk schot te lossen, waardoor je team een spelersachterstand oploopt.

Blijf niet in beeld

Hoewel in beeld blijven een geweldige manier is om een dodelijk schot te lossen wanneer een vijand in zicht komt, kan het je ook verhinderen om te zien wat er om je heen is.

Als een vijandelijke speler achter je op de loer ligt, kun je dat niet zien als je door de scope kijkt.

Vermijd om in dezelfde positie te blijven na een dodelijk schot

Of je nu een pistool of een ander wapen gebruikt om een vijand te doden, je moet onmiddellijk na het schot van plaats veranderen.

Vergeet niet dat de andere spelers ook met hun teamleden communiceren, net als jij met de jouwe. Ze delen de informatie zodra je het dodelijke schot hebt gelost, zodat hun teamleden precies weten waar je bent.

Verander van verdedigende positie

Zorg ervoor dat je elke ronde van verdedigende positie wisselt. Als je twee keer op dezelfde positie blijft, zal de vijand weten waar je bent en een strategie bedenken om je te verrassen.

Als je elke ronde van positie verandert, is het moeilijk voor de vijand om te voorspellen waar je bent, waardoor het moeilijker voor ze wordt om vooruit te plannen.

Over strategieën gesproken, kaarten spelen een cruciale rol bij het bepalen van de te gebruiken strategie tijdens de wedstrijd. Bekijk onze gids voor de nieuwste kaartwijzigingen in 2023.

Blind vuren is een ding

Als een vijand een rookgordijn op een gemeenschappelijke plek gooit, zullen ze er waarschijnlijk naartoe rennen om dekking te zoeken. Het kan geen kwaad om een paar schoten in de rook te lossen, omdat je dan misschien gedood wordt.

Blind vuren is iets in VALORANT, dus wees niet verlegen om de trekker over te halen.

Gebruik de Sheriff voor een potentiële Headshot Kill

Krachtige geweren (Sheriff en Vandal) zijn een geweldige manier om een potentiële headshot te maken. Wees niet bang om deze wapens te gebruiken als je goed kunt richten.

Aan de andere kant, als je niet precies mikt of als je niet veel FPS-ervaring hebt, kun je het beter bij Frenzy of Ghost houden voor pistoolrondes, Spectre voor halve rondes en Phantom voor een volledige ronde.

Volg de schaduw van Omen

Wanneer Omen een ultimate gebruikt, hoor je een uniek geluid, dus zorg ervoor dat je je ogen wijd open hebt om zijn schaduw te volgen. Het duurt even voordat het personage verschijnt, zodat je hem kunt doden als je hem opjaagt.

Investeer in een goede headset

Om goed te kunnen spelen, moet je je bewust zijn van de geluiden en er goed op letten. Je zult niet beter worden in VALORANT als je niet investeert in een goede headset.

Wees niet giftig

VALORANT online spelen met andere spelers is een continu leerproces. Je ziet hoe anderen spelen en leert van hun strategieën.

Als je met randoms speelt, wees dan niet giftig en let op hoe zij de match spelen om je te helpen beter te worden.

Slotopmerkingen

VALORANT is een zeer competitief spel en er zijn veel strategieën en tips die je kunt volgen om er beter in te worden. Het voelt misschien lastig om zoveel tijd te investeren in het spelen van het spel, maar het is de moeite waard.

Als je geen tijd hebt om te grinden, kun je VALORANT boosting services overwegen.

Online gamen kan spannend zijn. Als je goed bent in het spel, kun je nieuwe vrienden maken, van hen leren en een paar lachsalvo's delen tijdens die intense momenten. Dat is waar het bij VALORANT allemaal om draait!