De stille drager: hoe loeren als een pro in VALORANT

In VALORANT moeten de aanvallers naar een van de aangewezen locaties gaan om de Spike te plaatsen en de verdedigers moeten het gebied afschermen om te voorkomen dat het andere team de bom plaatst. Er is een strategie die de kansen om een wedstrijd te winnen kan verbeteren en die wordt ook wel "loeren" genoemd.

In dit artikel wordt uitgelegd wat lurken is en hoe je deze eenvoudige maar effectieve strategie kunt uitvoeren. Blijf lezen tot het einde, want we bespreken de tips die je moet volgen als je een lurker bent.

Laten we beginnen!

Wat is loeren in VALORANT?

In de meeste wedstrijden verdelen de verdedigers hun leden over de verschillende locaties om te voorkomen dat de aanvallers de Spike kunnen plaatsen.

Aan de andere kant kunnen de aanvallers zich groeperen en één enkele Spike-plek aanvallen. Dit is een strategie die veel teams gebruiken, omdat het een van de makkelijkste manieren is om de Spike te plaatsen.

Maar terwijl de aanvallers zich naar één van de aangewezen locaties haasten om de Spike te plaatsen, kan één lid van het team naar de andere locatie gaan om hun vijanden (verdedigers) te verrassen.

Deze strategie geeft de lurker de kans om zoveel mogelijk verdedigers uit te schakelen om hun winkansen te vergroten.

Door op de loer te liggen en zo veel mogelijk spelers uit te schakelen, heeft je team een plek zonder vijanden, waardoor het makkelijk wordt om de Spike te plaatsen.

Je kunt met elk personage op de loer liggen. Het is echter het beste voor een team om een Sentinel of Controller te sturen om op de loer te liggen, omdat zij vaardigheden hebben die beter geschikt zijn voor deze taak. Hier is onze gids om je te helpen een agent vrij te spelen op basis van je gameplaystijl.

Hoe loer je in VALORANT?

Hoewel op de loer liggen een goede strategie lijkt, is het extreem riskant. Je lokt je hele team uit door ze op een aangewezen plek achter te laten terwijl jij naar de andere kant van de kaart afdwaalt om de vijanden uit te schakelen.

Door op de loer te liggen, laat je je teamleden in feite alleen achter. Dit spelersnadeel kan hun overlevingskansen beïnvloeden. Op de loer liggen kan je team echter ook helpen de wedstrijd te winnen als je het goed doet.

De beste manier om te loeren is om je bewegingen te maskeren met de geluiden die je teamleden maken als ze op een van de locaties op de kaart drukken. Op deze manier kun je gemakkelijk een of twee vijanden op het verkeerde been zetten als ze zich snel omdraaien nadat ze signalen van hun teamleden hebben ontvangen.

Zodra je de andere kant van de kaart hebt veroverd, kun je je teamleden oproepen om te draaien zodat ze de Spike kunnen planten.

Omdat je die plek volledig onder controle hebt, is het veel gemakkelijker om de bom te plaatsen en te verdedigen dan om een gebied binnen te dringen met de overgebleven vijanden.

Tips voor loeren

Hieronder volgen enkele tips om je te helpen met loeren:

  1. Cypher, Killjoy en Omen (Sentinel- en Controller-agenten) zijn de beste agenten om de loerstrategie uit te voeren. Killjoy en Cypher kunnen overal op de kaart vallen plaatsen om de vijanden te verrassen en Omen kan zijn rookkunsten gebruiken om de rest van zijn team te ondersteunen.
  2. Als je op de loer ligt, moet je goed uitkijken voor valstrikken. Als je in zo'n val stapt, kan dat je sluipstrategie een flinke deuk geven.
  3. Je kunt je loerstrategie het beste afwisselen. Vermijd hetzelfde pad en zorg ervoor dat je niet in elke ronde op de loer ligt. Dit maakt je bewegingen voorspelbaarder, waardoor het vijandelijke team zich kan voorbereiden om je uit te schakelen.
  4. Je moet weten hoe je tegenstanders spelen. Zoek het patroon uit en neem op basis daarvan een beslissing. Noteer elke ronde waar de vijanden zijn voordat je besluit om op de loer te gaan liggen. Met deze informatie kun je dicht bij de vijand komen en ze een voor een uitschakelen.
  5. Cypher's kooi of Omen's rook kunnen de vallen deactiveren als ze goed worden uitgevoerd. Communiceer met je teamleden en laat ze weten wat je strategie is, zodat ze je waar mogelijk kunnen helpen.
  6. Het gebruik van informatie is cruciaal om je winkansen in VALORANT te vergroten. Als je teamleden weten wat ze kunnen verwachten, kunnen ze er beter op voorbereid zijn. Als je op de loer ligt, houd dan de communicatielijnen open. Laat je teamleden weten wat je ziet zodat ze zich daarop kunnen voorbereiden.

Laatste gedachten

Op de loer liggen is een effectieve strategie, omdat je de vijand kunt uitschakelen door ze te verrassen. Het is echter ook extreem riskant en daarom is het cruciaal om informatie te verzamelen en te delen met je teamleden.

Tijdens Masters Berlin concentreerde de sterspeler van Gambit zich op langzaam spelen. Hun spelers verzamelden informatie aan het begin van de ronde en voerden hun strategie aan het einde uit. Dit zorgde voor veel frustratie bij de vijanden, waardoor Gambit de overwinning in de wacht kon slepen.

Je kunt ook overwegen om coaching te krijgen van de experts om meer te leren over de verschillende strategieën die je kunt gebruiken.