De piek dragen, planten en onschadelijk maken in VALORANT

In VALORANT is het hoofddoel voor de aanvallers om de bom te plaatsen, die de verdedigers moeten proberen te voorkomen of onschadelijk te maken. De bom verschijnt elke ronde aan de kant van de aanvaller en wordt meestal de Spike genoemd. In deze gids lees je alles wat je moet weten over het dragen, plaatsen en onschadelijk maken van de Spike. Laten we beginnen!

De betekenis van de Spike in VALORANT

De intense wereld van VALORANT draait om de aanvallers die de bom plaatsen en deze verdedigen tegen de verdedigers. Het is vergelijkbaar met Counter-Strike: Global Offensive, maar met visueel aantrekkelijke graphics, een breed scala aan leuke wapens en spannende strategieën om uit te voeren.

Het planten van de Spike is de sleutel tot de overwinning in verschillende speltypen, waaronder Standaard, Competitief, Swift Play en Spike Rush. De aanvallers moeten de bom gedurende 45 zenuwslopende seconden verdedigen.

Als het ze lukt, ontploft de Spike, waardoor iedereen in de buurt wordt vernietigd en de aanvallers winnen. Als ze er echter niet in slagen om de bom te plaatsen of als de verdedigers erin slagen om de bom onschadelijk te maken, worden de verdedigers gekroond tot de winnaars van de wedstrijd.

Je kunt elk personage gebruiken om de Spike te plaatsen. Over personages gesproken, het is mogelijk dat je een nieuwe agent (Deadeye) krijgt in VALORANT.

De Spike pakken en laten vallen in VALORANT

De aanvallers moeten de Spike oprapen door eroverheen te rennen. Als een speler sterft of de bom laat vallen, moet een ander teamlid de bom oprapen om hem op de aangewezen plek te plaatsen.

Als het plan wordt gewijzigd, kun je de bom laten vallen zodat je teamleden hem kunnen pakken.

Om de Spike te laten vallen, moet je hem eerst selecteren door het scrollwiel van je muis te gebruiken of op "4" te drukken. Als je de bom eenmaal vast hebt, druk je gewoon op "G" om hem te laten vallen. Als je teamgenoot in de buurt is, valt de Spike automatisch in zijn of haar inventaris.

De Spike planten in VALORANT

Voor het plaatsen van de Spike zijn er op elke kaart aanwijsplekken met het label "A-locatie", "B-locatie" of "C-locatie".

Als aanvaller moet je met je team een strategie bepalen en beslissen welke plek je samen gaat aanvallen of dat je je verspreidt. Houd er rekening mee dat de verdedigers ook aan het plannen zijn om de bominstallatie te voorkomen.

Als je eenmaal op de gekozen plek bent, is het tijd om de Spike te plaatsen. Je wordt begroet met de vraag om "4." ingedrukt te houden. Het hele proces van het plaatsen van de bom duurt een spannende vier seconden.

Het succesvol plaatsen van de Spike levert je niet alleen een ultiem punt op, maar geeft je team ook 300 extra credits voor de volgende ronde. Zelfs als je een overwinning behaalt door middel van eliminatie, is het het beste om de bom te plaatsen voor de extra punten.

Als je je rang wilt verbeteren of nieuwe strategieën wilt leren, kun je overwegen om VALORANT te boosten. Het is een makkelijke manier om beter te worden in het spel en wedstrijden te winnen.

Wat is een "standaard" plant in VALORANT?

Als je VALORANT speelt, zijn er bepaalde codewoorden of zinnen die spelers gebruiken om de communicatie tussen hun teamleden te vereenvoudigen.

Als je teamgenoten "standaard plant" horen roepen, verwijzen ze naar de locaties die worden beschouwd als de beste plekken voor het planten van Spike.

Een standaardplant verwijst naar zoete plekken op de aangewezen plantlocaties en als je deze locaties kent, kun je een strategisch voordeel behalen. Dit zijn vaak veilige plekken voor de aanvallers, omdat ze gemakkelijk te verdedigen zijn.

De Spike onschadelijk maken in VALORANT

Als je als verdediger speelt, is het jouw verantwoordelijkheid om de aangewezen plantlocaties te beschermen en te voorkomen dat de aanvallers de Spike planten. Als het de aanvallers lukt om de bom te plaatsen, moeten jij en je teamleden de Spike onschadelijk maken om de overwinning veilig te stellen.

Om de Spike onschadelijk te maken, houd je "4" ingedrukt terwijl je er zeven seconden naast staat. Na 3,5 seconde kom je bij een controlepunt, waar jij of je teamleden de bom weer onschadelijk kunnen maken als het de eerste keer niet gelukt is.

Er zijn drie redenen waarom je zou kunnen overwegen om weg te gaan van de Spike nadat je het controlepunt van 3,5 seconden hebt bereikt:

  • Er kunnen aanvallers op de loer liggen om jou en je teamleden uit te schakelen;
  • Je wilt het misschien door iemand anders onschadelijk laten maken om het ultieme punt te halen; of
  • Er wordt een dodelijke vaardigheid op de Spike gegooid die je zal doden.

Laatste gedachten

Sommige spelers gebruiken een strategie die bekend staat als "nep onschadelijk maken", waarbij de verdedigers de illusie creëren dat ze de Spike onschadelijk maken. Hierdoor kunnen de aanvallers hun locaties blootgeven en het risico lopen gedood te worden.

Als de verdedigers de Spike uiteindelijk onschadelijk maken, verdient de speler die de taak volbrengt een ultiem punt.

Als een teamgenoot op het punt staat zijn ultieme vaardigheid vrij te spelen, is het vaak een slimme zet om de bom halverwege onschadelijk te maken en hem te laten binnenvallen voor dat ultieme punt.

In VALORANT draait alles om strategieën, ongeacht aan welke kant je staat. Communiceren met je teamleden tijdens de wedstrijd is essentieel om je kansen op de overwinning te vergroten!