De overheersing van LCK kwam tot een einde in de legendes

De LCK was lange tijd de beste regio in All League of Legends Professional Gaming. Echter, dat een paar jaar geleden tot een einde kwam. Dat komt omdat de beste teams in de LCK hun vaardigheidsniveau aanzienlijk verminderden.

Dankzij die, andere regio's zoals de LEC en de LCL werden belangrijker in internationale esports. Die regio's hadden de mogelijkheid om beter te worden. Toch betekent dat niet dat de LCK een gemakkelijke regio is om tegen te spelen. Kan het teruggaan naar zijn gouden jaren?

Deze ondergang van de LCK gebeurde om verschillende redenen, dus het is moeilijk om te zeggen of het de andere teams zoals het in het verleden heeft verdrukt. Spelers zijn elk jaar beter, dus elke dag dat passeert een dag dat moeilijker is voor concurrenten om hun leeftijdsgenoten te verslaan.

Houd deze pagina bij om meer te weten over deze kwestie!

Wat maakte de LCK zo goed?

Zoals we eerder noemden, bedoelen we niet dat de LCK nu een slechte regio is. Het is echter niet de enige regio die internationale toernooien wint. Als we willen begrijpen waarom dat veranderde, is het belangrijk om te weten wat de LCK in het verleden had.

Worlds is het belangrijkste LOL-toernooi wereldwijd. Iedereen merkte op dat de LCK de andere regio's domineerde toen ze begonnen met het winnen van Worlds Championships. Dat maakte hen de meest succesvolle regio in dit toernooi. Deze regio heeft zes kampioenstitels in deze competitie.

Mensen begonnen ook de LCK te merken vanwege SKt 1. Niemand was verrast toen dit team voor het eerst werelden won. Die het driemaal doet, maakt het echter een geschiedenisveranderend team dat altijd wordt herinnerd door zowel veteranen als rookies in dit spel.

Dat succes kwam, gedeeltelijk, vanwege het vaardigheidsniveau van de LOL-wonderbaarde faker. Hij wordt beschouwd als de beste LOL-speler in alle geschiedenis. De reden daarvoor is zijn mechanische vermogen om andere mensen te spelen. We hebben gezien dat T1 wedstrijden in staat om met meer dan 10k goud van verschil te verliezen.

Micro- en macro-gameplay waren eenvoudig voor T1. De spelers van dit team wisten wat te allen tijde te doen. Bovendien hadden ze een geweldige coach. T1 was echter niet het enige team dat meer dan één keer werelden wint. Samsung Galaxy Esports splitste zijn bedrijf in twee teams in dezelfde competitie.

Die teams waren Samsung Galaxy White en Samsung Galaxy Blue. Beide teams wonnen werelden, en ze deden het zelfs twee jaar op een rij. Het probleem is dat T1 zijn coach heeft gewijzigd en de kwaliteit ervan verminderde. Samsung Galaxy Esports werd gedemonteerd.

Dat vertegenwoordigde een enorm verlies in de regio omdat andere teams op dit moment niet zo goed waren.

Wikkelen - wat is het volgende voor de LCK?

Samsung Galaxy komt niet terug. The Golden Years Toen T1, SSB en SSW alles hebben gewonnen, zijn alles voorbij. Andere teams verbeteren nu hun mechanische mogelijkheden en verbeteren echter hun kwaliteit. T1 herstelt van zijn ondergang en gaat nu naar werelden.

Damwon Gaming won vorig jaar werelden. Gen G is ook een uitstekend team. Misschien is het ERA van Lck Domination eindelijk voorbij, maar andere teams moeten ze in de gaten houden, omdat ze langzaam terugkomen.