De instorting van het Team Liquid Super-team

Dit jaar bracht geen goed nieuws voor de superteams in de professionele League of Legends scene, vooral voor Team Liquid.

Ondanks een 2022 LCS roster vol bekroonde veteranen, waaronder supersterren uit Noord-Amerika en Europa, leverde Team Liquid's poging om een overwinning te behalen in de lente- en zomerspelen niets op.

Terwijl Liquid had gehoopt het NA-superteam te zijn in de aanloop naar het Noord-Amerikaanse wereldkampioenschap, hield een minder dan spectaculaire mislukking hen uit het befaamde LCS-evenement.

Het resultaat was heel anders dan wat Liquid had beloofd: Er is geen kwalificatie voor League of Legends Worlds 2022.

Je weet misschien van ons artikel over het Vitality roster, dat grote namen en buitensporige uitgaven misschien niet genoeg zijn om de trofee op te halen. Laten we eens kijken hoe het project misging.

Een teleurstellende prestatie na budgetproblemen

Via een aankondiging op Twitter bevestigde Team Liquid CEO Steve Arhancet wat velen hadden verwacht: het LCS roster zou voor het seizoen 2023 worden gewijzigd.

Voor het onthullende nieuws verontschuldigde Arhancet zich bij de fans voor de teleurstellende prestaties van het team dit jaar.

Terwijl de CEO hoopte het beste roster te creëren dat Noord-Amerika ooit had gezien terwijl de regio het evenement organiseerde, kregen de uitmuntendheid en de nalatenschap van de organisatie een klap.

Arhancet zei dat het creëren van de line-up een tijdrovend proces in meerdere fasen was en een groot budget vereiste.

Partners en geïnteresseerden zetten zich in voor het project, omdat ze het belang ervan en de gedane investering kenden.

Al het geld dat de franchise in het project stak, was echter niet genoeg om het in leven te houden. Als gevolg daarvan mislukte het experiment en was het teleurstellend, waardoor de toekomst van de superteams in twijfel werd getrokken.

Wat gebeurde er met de All-star LCS Roster?

Met een mix van Noord-Amerikaanse veteranen en supersterren uit Europa was Team Liquid's LCS roster dit seizoen het meest veelbelovend.

Alle spelers hadden ervaring in nationale en internationale evenementen. Elk lid had zelfs al de LoL World Championships gehaald met hun respectievelijke teams.

Velen vinden echter dat individuele genialiteit de synergie die een team nodig heeft om te winnen, heeft overtroffen.

Het resultaat was dat het team noch in de zomer noch in het voorjaar nationale titels won en de langverwachte plek als een van de drie vertegenwoordigers op het LCS-wereldkampioenschap niet veiligstelde.

Liquid heeft geen vertrouwen in de superteamformule voor 2023.

Team Liquid herbouwt: Tijden veranderen

Terwijl de organisatie verwacht de "succesvolle" gebieden te dupliceren, wordt het concept van het bouwen van super-teams niet langer als betrouwbaar beschouwd.

Team Liquid hoopt zijn spelers op te bouwen aan de hand van de bestaande structuur in plaats van de superteamformule, en laat die bijna volledig varen.

Arhacent ging niet nader in op hoe Liquid van plan was zijn opstelling te veranderen en onthulde evenmin welke spelers vertrekken of blijven.

Het Academy-team had echter een goed jaar en won de NA Academy Summer Split.

Het Academy-team van Liquid veroverde ook de eerste plaats van de LCS Proving Grounds tijdens de lente en de zomer.

Volgens meerdere bronnen verlaat de prominente Noord-Amerikaanse speler Søren 'Bjergsen' Bjerg Team Liquid na een jaar en wordt hij vanaf 2023 free agent, waarbij LCS- en LEC-aanbiedingen worden overwogen.

Andere insiders zeggen dat Jo "CoreJJ" Yong-in de enige speler in de startopstelling is die tijdens het offseason van Liquid's hoofdteam naar free agency verhuist.

De rest van de spelers, behalve Steven "Hans Sama" Liv - die tot 2024 bij de franchise zal zijn, tekende tot 2023.

In beide scenario's moet een belangrijke roosterwijziging bestaan uit handel met andere teams of contractoverdrachten.

Slotopmerkingen

Door de aard van het spel heeft een team in een League of Legends toernooi weinig tot geen kans om te winnen tenzij de spelers als één team werken, wat Rogue heeft bewezen in 2022 toen ze zegevierden toen niemand in hen geloofde. De ineenstorting van Team Liquid is daar het bewijs van.