De beste agenten in Valorant | Ontgrendelen van je eerste personage

Valorant is uitgegroeid tot een van de beste FPS-games van dit moment, met zijn realistische gameplay en pittoreske kaarten.

Het spel blies al voor de lanceringsdatum de wereldwijde hitlijsten op, wat een idee geeft van hoe populair het nu is.

Naast de negen verschillende kaarten en skins die je krijgt in Valorant, is wat het verkoopt de agenten die je kunt spelen. Je kunt vijf automatisch ontgrendelde agenten kiezen als je vers in het spel komt, ingedeeld in verschillende gameplaystijlen: Duelists, Sentinels, Controller en Initiator.

Deze gids geeft een overzicht van elke agent en welke je moet vrijspelen op basis van je specifieke speelstijl.

Je eerste vijf agenten

Valorant beschikt momenteel over een volledig rooster met meer dan 20 agenten (en elke paar maanden komen er meer bij), maar slechts vijf daarvan zijn vrijgespeeld voor beginnende gamers:

  • Brimstone (Controleur)
  • Sage (Schildwacht)
  • Phoenix (Duelist)
  • Jett (Duelist)
  • Sova (Initiator)

Het kan verwarrend zijn om te begrijpen wat de categorieën betekenen. Uiteindelijk kun je echter je gameplayvoorkeur vinden door elke agent uit te proberen in scènes met een lage inzet, zoals Spike Rush of Unrated.

De laatste akte introduceerde ook Swiftplay, waarmee gamers kunnen genieten van een korte 5 tegen 5 wedstrijd op lagere inzet, maar met een meer gediversifieerde economie per ronde.

Agent Categorie Breakdown

Je kunt lezen wat elke categorie inhoudt tijdens de agent selectie ronde voor een wedstrijd, maar hier is een snel overzicht om je geheugen op te frissen:

  • Sentinels

Deze stijl is het beste voor degenen die graag passief spelen. Schildwachten zijn experts in het vergrendelen van locaties en het planten voor hun teamgenoten. Als dit ideaal voor je klinkt, probeer dan Sage te spelen. Je kunt andere Sentinels vrijspelen, zoals Chamber, Killjoy en Cypher.

  • Duelisten

Hou je van rushen en punten pakken voor je team? Probeer duellisten eens als je je tegenstanders graag onder druk zet door de eerste kill te maken. Speel de andere duelisten op het rooster vrij als je graag Jett of Phoenix speelt.

Reyna is een favoriet voor veel nieuwe spelers vanwege haar dominante persoonlijkheid en nogal overmachtige vaardigheden. Aan de andere kant zijn Raze, Yoru en Neon ook geweldige keuzes.

  • Initiatiefnemers

Deze speelstijl is het beste als je je team wilt voorbereiden op succes door eerst informatie op te halen. Initiators als Sova en Kay/O zijn vrij moeilijk te beheersen, maar de informatie die ze geven is van vitaal belang in ranked wedstrijden met hoge inzet.

Je kunt ook proberen de andere initiators op het rooster te spelen, namelijk Fade, Skye, Gekko en Breach.

  • Controllers

Vond je het leuk om met Brimstone in je eerste match als beginner de plant te roken? Controllers zijn betrouwbaar om de map in stukken te snijden door het zicht van de vijand zorgvuldig te blokkeren. Neem de controle over de kaart over door andere agenten te spelen, zoals Omen, Viper, Harbor of Astra.

De beste controller om vrij te spelen

Omen is een favoriet onder veel gamers vanwege zijn verlegen en onbegrepen persoonlijkheid. Zijn Dark Cover (E) is het beste op kleinere kaarten, aangezien de vaardigheid een beperkt bereik heeft.

De andere vaardigheden, zoals Shrouded Step (C) en Paranoia (Q), zijn geweldig om tegenstanders te verwarren en te verblinden.

Gebruik tot slot zijn ultimate, "From the Shadows (X)", om rondes te koppelen door met de bom naar de locatie van de fabriek te teleporteren.

De beste schildwacht om vrij te spelen

De Franse agent Chamber is nog steeds een van de meest gespeelde agenten in het Valorant-rooster. Zijn kenmerkende vaardigheid, Trademark (C), is ongeëvenaard voor het blokkeren van chokepoints.

Aan de andere kant is Headhunter (Q) een gouden pistool met ongelooflijke vuurkracht. Gebruik Rendez-vous (E) en Tour De Force (X) om je teamgenoten te helpen bij het planten.

De beste Initiator om vrij te spelen

Kay/O draait om zijn nutsvoorzieningen. Onderdruk en detecteer je tegenstanders door Zero/Point (E) te gebruiken. Gebruik Fragment (C) en Flash/Drive (Q) om je vijanden te verblinden bij het duwen. Zijn ultieme Null/CMD stelt je in staat Kay/O te doen herleven en onderdrukt alle vijandelijke abilities in een groot bereik als hij leeft.

De beste duellist om vrij te spelen

Speel agressief met de meest dominante agenten van Valorants om je rang op te krikken. Reyna's Devour (Q) laat haar verloren gezondheid aanvullen door soul orbs te consumeren.

Of gebruik Dismiss (E) op een soul orb om tijdelijk onzichtbaar te worden. Je kunt ook Leer (C) gebruiken om elke tegenstander binnen het bereik van het paarse oog te verblinden.

Ten slotte kun je haar ultieme, Empress (X), gebruiken om in razernij te gaan en na elke kill volledig te verdwijnen. Haar gezondheidsbalk neemt ook toe tot een maximum bij elk ontslag.

Conclusie

Elke Valorant-agent heeft unieke vaardigheden en speelstijlen die het tij van de strijd snel kunnen doen keren. Dankzij de spannende speelmodi en innovatieve strategieën kun je het spel domineren met een agent naar keuze. Maak je favoriete personage meester en begin vandaag nog competitieve wedstrijden te winnen!