De 2023 Asian Games League of Legends Showdown

De 2023 Asian Games in Hangzhou, China, wordt een monumentaal evenement voor esports, met League of Legends als een van de belangrijkste attracties. Het toernooi staat gepland van 25 tot 29 september en er doen nationale teams uit heel Azië mee, waaronder de LCK (Korea) en LPL (China). Dit artikel richt zich op deze twee dominante regio's en besteedt ook aandacht aan de rijzende sterren uit Chinees Taipei.


De erfenis van LCK: Korea's zoektocht naar verlossing

Zuid-Korea, vertegenwoordigd door de LCK, is al jaren een dominante kracht in de League of Legends-scene. Voor de Aziatische Spelen van 2023 stuurt het land een mix van spelers van topteams als T1, JD Gaming en Gen.G. Met de legendarische coach Kim 'kkOma' Jeong-gyun aan het roer wil het team de glorie terugwinnen die het verloor van China op de Aziatische Spelen van 2018, waar het met 3-1 werd verslagen in de grote finale.


De macht van LPL: China's voortdurende dominantie

De LPL is vooral de laatste jaren een geduchte tegenstander voor het LCK. China won het League of Legends-toernooi op de Aziatische Spelen van 2018 en wil deze overwinningsreeks voortzetten. Het Chinese team voor het 2023-evenement bestaat uit spelers van JD Gaming, Bilibili Gaming en EDward Gaming en wordt gecoacht door Zhu 'KenZhu' Kai, die al een MSI 2022-overwinning op zijn naam heeft staan.


Het donkere paard: Chinese Taipei's rijzende sterren

Chinese Taipei heeft misschien niet dezelfde historische dominantie als Korea of China, maar ze hebben spelers die als behoorlijk goed worden beschouwd. Met sterren als Karsa, FoFo en Doggo zou Chinese Taipei wel eens de dark horse van het toernooi kunnen zijn. Hun optreden zou een bepalend moment kunnen zijn voor de regio en zou de verwachte LCK vs LPL-finale wel eens door elkaar kunnen schudden.


Het evenement en de locatie

Het League of Legends toernooi op de Asian Games wordt gehouden in het Hangzhou Esports Center, een hypermoderne arena die plaats biedt aan meer dan 4.000 toeschouwers. Het evenement begint met een groepsfase op 25-26 september, gevolgd door kwartfinales op 27 september, halve finales op 28 september en de bronzen medaille en grote finale op 29 september. De wedstrijden zijn BO1 in de groepsfase en BO3 in de play-offs.


Andere opmerkelijke Esports-evenementen in 2023

De tweede helft van 2023 staat bol van de grote esports-toernooien in verschillende titels, waaronder Valorant, Mobile Legends, Apex Legends en Dota 2. Deze evenementen vormen het hoogtepunt van lange en spannende circuits en bieden fans een overvloed aan mogelijkheden om zich te storten op esportsactie. Of je nu fan bent van first-person shooters of MOBA-games, het laatste deel van 2023 belooft je aan je schermen gekluisterd te houden.


Een titanenstrijd wacht

De Asian Games van 2023 belooft een epische krachtmeting te worden tussen LCK en LPL, met ook Chinese Taipei erbij. Naarmate het evenement nadert, dromen fans al van een finale tussen Korea en China, waarin de spannende LCK-tegen-LPL-rivaliteit wordt hervat. Met nationale trots en een gouden medaille op het spel wordt dit toernooi een van de spannendste esports-evenementen van het jaar, en het is slechts een van de vele om naar uit te kijken in de komende maanden.