Caps pakt nog een LEC-titel en evenaart Fakers record van binnenlandse kampioenschappen

In de steeds veranderende wereld van esports zijn maar weinig namen zo synoniem geworden aan succes als Rasmus 'Caps' Winther. De Deense mid-laner heeft G2 Esports opnieuw naar de overwinning in de LEC 2023 Season Finals geleid, waarmee hij zijn status als grootste westerse speler in de geschiedenis van League of Legends verder heeft verstevigd. Met deze overwinning heeft Caps het aantal nationale titels van de legendarische Koreaanse speler Faker geëvenaard.

Een reis naar grootheid

Caps begon zijn professionele reis in 2018 bij Fnatic, waar hij twee kampioenschappen won. Het was echter zijn overstap naar G2 Esports die hem naar het rijk der legendes katapulteerde. Met G2 heeft hij nu acht LEC-titels gewonnen, wat zijn totaal op een verbazingwekkende tien binnenlandse kampioenschappen brengt. Deze prestatie plaatst hem op gelijke hoogte met Faker, die ook tien binnenlandse titels heeft in het Koreaanse LCK.

De finales van het LEC 2023-seizoen

De finale was een spektakel om te zien. G2 Esports nam het op tegen hun rivalen Fnatic. Ondanks wat weerstand van Fnatic kwam G2 Esports als winnaar uit de bus met een 3-1 overwinning. De prestaties van het team waren ronduit dominant, met wedstrijden die gemiddeld 24 minuten duurden en een totaal van 77 kills in hun drie overwinningen.

De GOAT evenaren

Hoewel Caps Faker heeft geëvenaard in binnenlandse titels, is er nog steeds een gat in hun internationale prestaties. Faker heeft twee Mid-Season Invitational titels gewonnen en drie wereldkampioenschappen. Caps daarentegen heeft één MSI-titel op zijn naam staan. Maar omdat beide spelers nog actief zijn en tot 2025 onder contract staan, is de race om meer titels nog lang niet voorbij.

De weg vooruit

Met het wereldkampioenschap van 2023 voor de deur heeft Caps een gouden kans om het gat tussen hem en Faker verder te dichten. Als het best geplaatste team van het LEC zal G2 Esports de Play-In fase overslaan en direct beginnen aan de nieuw geïntroduceerde "Swiss Stage" van het toernooi.

Conclusie

Caps' laatste LEC-titel bevestigt niet alleen zijn nalatenschap, maar zet ook de toon voor een spannende toekomst. Nu hij het aantal nationale titels van Faker evenaart, wordt het debat over de grootste speler in de geschiedenis van League of Legends steeds intrigerender. Met het volgende wereldkampioenschap in het verschiet, zullen alle ogen op Caps gericht zijn om te zien of hij zijn nalatenschap naar nog grotere hoogten kan tillen.