Bandle Tale Uitgave: Een nieuw avontuur in het universum van League of Legends

Riot Forge, de uitgeeftak van Riot Games, heeft een nieuw spel aangekondigd dat zich afspeelt in het League of Legends-universum genaamd "Bandle Tale: Het spel belooft een heerlijke mix te worden van de overlevering van League of Legends en de gameplaymechanieken van Stardew Valley.

Spelmechanisme

In Bandle Tale kruipen spelers in de huid van een Yordle, een herkenbaar ras in het League of Legends-universum. De game speelt zich af in Brandle City, het thuis van de Yordle , met een uitgebreid portaalnetwerk dat defect is geraakt. Spelers moeten quests ondernemen om items te verzamelen en te maken om het portaalnetwerk te repareren en verder te komen in de game. De game bevat ook bekende gezichten uit het League of Legends-universum.

Kunst en stijl

De eerste trailer van de game laat een pixel art-stijl zien die lijkt op die van Stardew Valley. Spelers zullen zich bezighouden met activiteiten zoals het verzamelen van materialen, craften en zelfs vissen. Riot Forge wil fans van 'gezellige spelletjes' aanspreken en op basis van de trailer lijkt het erop dat ze hun doel hebben bereikt.

Ontwikkelaar en uitgave

Het spel wordt ontwikkeld door Lazy Bear Games, de studio achter populaire titels als Punch Club en Graveyard Keeper. De exacte releasedatum is nog niet bevestigd, maar er is wel een vage datum van 2024 genoemd. Prijzen en speciale edities moeten nog worden aangekondigd.

Conclusie

Bandle Tale: A League of Legends Story lijkt een spannende toevoeging aan het League of Legends-universum te worden. Met zijn charmante kunststijl en boeiende gameplaymechanieken is het een spel waar zowel League of Legends-fans als nieuwkomers waarschijnlijk van zullen genieten. Houd een oogje in het zeil voor meer updates naarmate de release in 2024 nadert.