Alles wat je moet weten over League of Legends Smurfen

In het enorme rijk van League of Legends bestaat een fenomeen dat zowel aanbidding als wrevel opwekt: smurfen.

In deze blogpost duiken we in de complexiteit van deze controversiële praktijk, onderzoeken we waarom spelers smurfaccounts kopen of gebruiken en bespreken we de redenen achter de liefde en haat die smurfen opwekken.

Wat is een smurf?

Voor degenen die niet bekend zijn met de term, smurfen is wanneer een ervaren speler een nieuw account aanmaakt om tegen lager geschoolde spelers te spelen.

Dit nieuwe account begint vanaf nul, waardoor de ervaren speler wedstrijden speelt tegen lager gerangschikte of minder vaardige tegenstanders. De term "smurf" ontstond in de begindagen van online gaming en is sindsdien algemeen bekend in de competitiegemeenschap.

Waarom gebruiken competitiespelers smurfaccounts?

Er zijn verschillende redenen waarom competitiespelers smurfaccounts aanmaken of kopen, waarvan sommige meer omstreden zijn dan andere. Hier zijn een paar veel voorkomende motieven:

 1. Om nieuwe rollen of kampioenen te oefenen: Sommige mensen vinden het leuk om één kampioen te mainen. Door te smurfen kunnen ervaren spelers nieuwe rollen of kampioenen uitproberen zonder het risico te lopen hun rang op hun hoofdaccount te verliezen. Dit experimenteren helpt hen hun vaardigheden uit te breiden zonder de druk van wedstrijden met een hoge rang.
 2. Om met vrienden van lagere rangen te spelen: Sommige spelers maken smurfenaccounts aan om mee te spelen met vrienden met een lagere rang. Zo kunnen ze samen spelen in een meer ontspannen omgeving zonder bang te zijn hun vrienden mee te slepen in meer uitdagende wedstrijden.
 3. Een gevoel van voldoening hebben: Voor sommige spelers is de kick van het winnen van wedstrijden en het domineren van tegenstanders een belangrijke motivatie om te smurfen. Ze kunnen zich voldaan voelen als ze snel in de rangorde stijgen en minder ervaren spelers overtreffen.
 4. Om lange wachttijden te ontlopen: Hooggeplaatste spelers ervaren vaak lange wachtrijen door een kleinere groep gelijkwaardige tegenstanders. Door een smurfenaccount aan te maken, kunnen deze spelers sneller matches vinden.

Waar kopen spelers unranked accounts?

Voor spelers die in de wereld van het smurfen willen duiken, biedt de League of Legends smurfenmarkt verschillende opties. In dit gedeelte bekijken we waar spelers smurfaccounts kunnen kopen, welke verschillende soorten er zijn en wat de prijzen zijn.

Waar kun je smurfenaccounts kopen?

Hoewel het aanmaken van een smurfenaccount relatief eenvoudig is, kopen veel spelers pre-leveled accounts van sites als de onze om tijd en moeite te besparen. Er zijn verschillende soorten online platforms en websites die League of Legends smurf accounts verkopen, zoals:

 1. Dedicated LoL Account Marketplaces: Websites zoals de onze richten zich uitsluitend op het verkopen van League of Legends accounts. Ze bieden vaak garanties zoals onmiddellijke levering, veilige transacties en een reeks accounttypes om uit te kiezen.
 2. Algemene Game Account Marktplaatsen: Deze platforms verkopen accounts voor verschillende games, waaronder League of Legends. Ze kunnen een bredere selectie van accounts aanbieden, maar missen misschien de gespecialiseerde klantenondersteuning en garanties die te vinden zijn op speciale LoL account marktplaatsen.
 3. Online forums en gemeenschappen: Sommige spelers kiezen ervoor om smurf accounts te kopen van andere spelers via online forums of gaming communities. Hoewel deze optie betaalbaarder kan zijn, is het risico op oplichting of accountherstel groter.

Wat zijn de soorten LoL smurf accounts?

Er zijn verschillende soorten smurfenaccounts te koop, voor verschillende voorkeuren en budgetten:

 1. Unranked Accounts: Deze accounts hebben een level van 30 maar moeten nog deelnemen aan ranked games. Ze bieden een frisse start voor spelers die hun rang willen ijken en zijn vaak de populairste keuze.
 2. Gerangschikte accounts: Deze accounts hebben een vooraf bepaalde rang (bv. Silver, Gold of Platinum). Ze zijn aantrekkelijk voor spelers die direct in een bepaalde rang willen springen zonder door plaatsingswedstrijden te hoeven grinden.
 3. Hoge Blauwe Essentie (BE) Accounts: Sommige accounts worden geleverd met een aanzienlijke hoeveelheid Blue Essence, waardoor spelers snel champions, runes en andere in-game items kunnen vrijspelen. Deze accounts zijn aantrekkelijk voor degenen die een gevarieerde champion pool willen opbouwen of hun spelervaring willen aanpassen.

Hoeveel kosten smurfenaccounts?

De prijs van smurfenaccounts varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de rang van het account, het aantal vrijgespeelde champions of skins en de hoeveelheid beschikbare Blue Essence. Hier is een ruwe schatting van wat u kunt verwachten te betalen voor verschillende soorten accounts:

 1. Unranked Accounts: Prijzen variëren meestal van $10 tot $40, afhankelijk van het aantal BE of vrijgespeelde champions/skins.
 2. Ranked Accounts: Deze accounts kunnen $30 tot $200 of meer kosten, afhankelijk van de rang, vrijgespeelde champions/skins en beschikbare BE.
 3. Hoge BE accounts: Prijzen voor hoge BE accounts kunnen aanzienlijk variëren, beginnend bij ongeveer $20 en oplopend tot $50 of meer, afhankelijk van de hoeveelheid BE en andere account eigenschappen.

Waarom houden mensen van LoL Smurfen?

Er zijn verschillende redenen waarom sommige spelers smurfen waarderen:

 1. Leermogelijkheden: Spelen tegen of met een smurf kan waardevolle leerervaringen opleveren voor minder ervaren spelers. Ze kunnen nieuwe strategieën, tactieken of kampioenspecifieke tips oppikken door de smurf te observeren.
 2. Smurfen in je team: Doorgaans kan een smurf in je team je winstkansen vergroten, omdat ze vaak een beter begrip hebben van de spelmechanismen en -strategieën.
 3. Smurf Streamers en Content Creators: Veel populaire League of Legends streamers en makers gebruiken smurfenaccounts om onderhoudende content te creëren. Kijkers genieten ervan om te zien hoe deze bekwame spelers hun vaardigheden tonen en de rangen beklimmen.


Waarom haten mensen smurfen?

Aan de andere kant worden smurfen vaak bekritiseerd om de volgende redenen:

 1. Oneerlijke wedstrijden: Smurfen kunnen een oneerlijke spelervaring creëren voor minder ervaren spelers die moeite hebben om het tegen hen op te nemen. Dit kan leiden tot frustratie en ontmoediging, vooral voor nieuwere spelers.
 2. Giftig gedrag: Niet alle, maar sommige smurfen vertonen giftig gedrag, zoals het opzettelijk verliezen van wedstrijden of het beschimpen van minder vaardige tegenstanders. Deze negativiteit kan de spelervaring voor anderen aantasten en een vijandige omgeving creëren.
 3. Ranginflatie: Smurfen kunnen bijdragen aan ranginflatie door de rang van hun vrienden of andere spelers in hun spellen kunstmatig op te krikken. Dit vertekent het ware vaardigheidsniveau van de spelers en ondermijnt de integriteit van het ranglijstsysteem.


Einde gedachten

De wereld van League of Legends smurfen is complex en polariserend, met voor- en tegenstanders die hun standpunten hartstochtelijk verdedigen. Aan de ene kant kunnen smurfen zorgen voor waardevolle leerervaringen en entertainment; aan de andere kant kunnen ze oneerlijke wedstrijden creëren en toxiciteit binnen het spel bevorderen.

Als speler is het essentieel om te erkennen dat niet alle smurfen inherent "slecht" of "goed" zijn. Elk smurfenaccount wordt gedreven door verschillende motivaties, en hun impact op het spel varieert. Het is cruciaal om een evenwichtig perspectief te behouden wanneer je smurfen tegenkomt en je te richten op het verbeteren van je spel en ervaring.