Agurin vertelt waarom hij niet voor Pro zal gaan na het bereiken van Rank 1 in Korea

Een legende in de maak

Marcin "Agurin" Jankowski, een naam die synoniem staat voor uitmuntendheid in de League of Legends-community, heeft onlangs de felbegeerde Rank 1 bereikt op de Koreaanse server. Maar ondanks zijn ongeëvenaarde vaardigheden en prestaties heeft Agurin gekozen voor een minder bereisd pad door de professionele scène te mijden. Dit artikel gaat in op zijn redenen en de reis die hem tot deze beslissing heeft geleid.


De klim naar rang 1

Agurins bekwaamheid in het spel is onmiskenbaar. Zijn recente prestatie om Rank 1 in Europa te bereiken, niet alleen op de EU-West-server maar ook op de EU-NE-server, spreekt boekdelen over zijn toewijding en vaardigheid. Wat nog prijzenswaardiger is, is dat hij dit voor elkaar kreeg terwijl hij zijn wedstrijden live streamde, zonder enige vertraging, zodat fans zijn reis in realtime konden volgen.


Het hoofdstuk Pro Play

Agurins probeersels met het professionele spel zijn niet onbekend. Hij was een actieve profspeler van 2018 tot 2021, voornamelijk in de Duitse scene. Met ESG domineerde zijn team een jaar lang toernooien en veroverde zelfs een plek in de EU Masters. Ze verloren alleen van Mad Lions, een team waarvan de leden uiteindelijk naar LEC verhuisden. Ondanks zijn successen werd Agurin geconfronteerd met uitdagingen. Hij kwam ooit in aanmerking voor Schalke Academy, maar werd vanwege zijn leeftijd "minder potentie" toegedicht, ondanks het feit dat hij tijdens de tests als beste speler werd erkend.


Een moeilijke keuze

Agurins liefde voor streaming is duidelijk. Er kwam echter een moment dat hij moest kiezen tussen zijn passie voor streaming en zijn betrokkenheid bij een team. Het ultimatum van het management was duidelijk: kiezen tussen streaming en het team. Agurin erkende het belang van streaming in zijn leven en koos voor het eerste. Deze beslissing weerhield hem echter niet van het spel. Hij bleef spelen en vormde zelfs een team met medestreamers, hoewel ze niet professioneel konden concurreren vanwege de nieuwe streamingregels.


Heden en toekomst

Op dit moment is Agurin tevreden met zijn status quo. Hij geniet van streamen en is niet actief op zoek naar een professioneel team. Hij blijft echter openstaan voor kansen, vooral als ze aansluiten bij zijn liefde voor streaming en zijn visie op het spel. In een oprechte post op Twitter uitte Agurin zijn liefde voor het spel en hoe pro-play een betere spelkwaliteit biedt. Maar voor hem moeten de voorwaarden goed zijn, zodat hij kan streamen of de gameplay kan bieden die hij wenst.


Conclusie: Een legende op zijn voorwaarden

Agurins reis biedt een uniek perspectief op de wereld van esports. Terwijl velen de droom van professioneel spelen najagen, heeft Agurin laten zien dat het mogelijk is om grootheid te bereiken op je eigen voorwaarden. Zijn beslissing om voorrang te geven aan streamen boven professioneel spelen, terwijl hij toch Rank 1 heeft bereikt, is een bewijs van zijn toewijding en liefde voor het spel. Als fans kunnen we zijn keuzes alleen maar bewonderen en uitkijken naar meer van zijn legendarische gameplay.