Het verhaal van de All-Female Team: Vaevictis

Als je nog nooit van Vaevictis Esports gehoord, je gemist op het verhaal van de eerste All-Female roster te concurreren in de League of Legends Continental League. Hoewel niet veel mensen wisten over deze Russische esports team, een beslissing van het management team in 2019 kreeg de aandacht van de League of Legends community in de wereld.

Vaevictics Esports is een eSports organisatie die werd opgericht in 2015. De teams zijn bekend om te spelen op Overwatch, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Point Blank, en League of Legends. De League of Legends team regelmatig mee aan de LCL omhoog tot 2020, toen het team werd verwijderd.

The First All-Female Roster in de League of Legends Continental League

In februari 2019 Vaevictis Esports aangekondigd dat het zou gaan om te concurreren in de LCL met een volledig vrouwelijke roster, dat was een eerste in een League of Legends competitieve competitie. Dit persbericht is niet vriendelijk bij sommige mensen in de gemeenschap genomen, het labelen van de beslissing als een ‘publiciteitsstunt.’

De reden voor mensen geloven dat dit was puur marketing was dat de spelers waren in de ‘Diamond’ rang en dat het rooster meestal gebruikt ondersteuning lichtnet. De gemeenschap van mening dat de spelers niet aan de vereiste vaardigheden om te concurreren in een profcompetitie.

Het rooster dat deel aan de 2019 LCL was de volgende:

 • Diana “TR1GGERED” Ivanchenko - Top Lane
 • Aida “Merao” Kazarya - Jungler
 • Nataliya “Ankote” Zayko - Ondersteuning
 • Elena “VioletFairy” Koval - Mid-Lane
 • Ksenia “Trianna” Meshcheryakova - AD Carry

  Vaevictis’ Poor Run

  Het probleem zelf was niet het rooster. Vaevictis speelde slecht in het LCL, verliest elke wedstrijd die ze gehouden in de twee splitst, wat resulteert in een win / verlies-score van 0-28. Statistieken bleek dat het team had een gemiddelde van 26 doden per wedstrijd, waardoor beide ploegen Vaevictis niet serieus te nemen.

  Na de slechte vaardigheden getoond door het rooster, beide ploegen begonnen aan niet-meta picks gebruiken om plezier van de groep te maken. Een van de meest problematische gebeurtenissen in de LCL was toen Vaevictis ging tegen RoX en Vega Squadron omdat die teams gebruikte niet-meta picks en sleepte de wedstrijden om meer kills, waardoor de LCL nam als slecht sportiviteit te krijgen.

  De volgende twee wedstrijden na de waarschuwing, Vega eskader verslagen Vaevictis in 13 minuten en vier seconden en 15 minuten en 21 seconden respectievelijk, waarbij de record voor de snelste nederlagen in het gehele LCL.

  Vaevictis getrapt uit de LCL 2020 Seizoen

  Na alles wat er gebeurd in de laatste LCL, Riot Games Rusland besloten om Vaevictis Esports verwijderen uit de LCL 2020 seizoen. De reden hiervoor was omdat het team enorme verschillen in de resultaten van de liga had, in vergelijking met andere teams, die de organisatie geclaimd als een slechte en onaanvaardbare prestaties voor een gesloten competitie.

  De plek achtergelaten door Vaevictis in de 2020-LCL zal worden genomen door de Esports Team ‘CrowCrowd’, dat eigendom is van de voormalige pro-speler Kirill ‘Likkrit’ Malofeev. Dit betekent niet dat Vaevictis kan niet weer aan de LCL. Het team kan spelen in de Open Cup, en klim van daaruit naar hun plek aan de LCL terug te krijgen.

  Conclusie

  Hoewel vorig jaar niet de tijd kan zijn voor alle vrouwelijke teams, maar dat betekent niet dat er geen hoogopgeleide vrouwelijke spelers op de LoL gemeenschap. Of je nu man of vrouw, kunt u een professionele niveau te bereiken als je de praktijk genoeg is.