Hashinshin Verbannen uit Twitch Na Grooming Beschuldigingen

Na serieuze verzorging beweringen van Maya Henckel (@Caltyss) via Twitter, Twitch besloten om permanent te verbieden de populaire League of Legends streamer bekend als ‘Hashinshin.’

Caltys heeft een verklaring afgelegd op Twitter met de tekst: ‘Ik werd verzorgd door Hashinshin toen ik 15 jaar oud was.’ De pro-speler ook gepost een document dat alles wat er gebeurd uitgelegd en waarom ze besloot naar voren te komen. Aan het einde van het document, Caltys gepost enkele screenshots van de berichten dat ze uitgewisseld met Hashinshin op het moment.

Hoewel ze geen enkele ongepaste foto's hebben uit te wisselen, Caltys zei op het document dat Hashinshin vroeg haar om foto's meerdere malen. Deze screenshots van het gesprek bleek ook veel berichten van Hashinshin flirten met Caltys, terwijl ook haar seksuele avances maakt in sommige gevallen.

Response Hashinshin's

Enkele ogenblikken na Caltys’ tweet kreeg virale, Hashinshin kwam naar voren en deze beschuldigingen in een YouTube-video aangepakt. In de video, Hashinshin ontkende elke beschuldiging tegen hem en verklaarde dat de screenshots die Caltys geplaatst op het document nep waren en / of bewerkt. De commentaar sectie van die video was gevuld met opmerkingen ter ondersteuning van de streamer en beweren dat hij ten onrechte werd beschuldigd.

Echter, niet lang nadat de video werd gepost, Hashinshin gepost een tweet waarin hij verklaarde dat terwijl hij enkele ongepaste berichten aan minderjarigen heeft gestuurd, hij nooit iemand verzorgd. In de tweet, de streamer beweerde ook dat hij niets van wat hij in het verleden had gedaan kon herinneren, zodat hij zeker over wat er precies gebeurd was.

Hashinshin begon zichzelf te verontschuldigen door te zeggen dat hij zich niet kon herinneren vanwege zijn psychische aandoeningen en dat hij was het maken van afspraken om zichzelf te controleren in een ziekenhuis als gevolg van een zelfmoordpoging. Terwijl hij steun van een aantal van zijn fans, veel mensen stonden met Caltys en vroeg Twitch aan strenge maatregelen te nemen.

De Streaming Gemeenschap roept Hashinshin

Hoewel Hashinshin die tweets geplaatst, een aantal beroemde League of Legends-spelers en streamers, zoals 'IWillDominate' en 'VoyVoy,' kwam naar voren en gepost tweets en YouTube-video's ter ondersteuning van de verzorging beweringen van Caltys, terwijl ook de vraag Twitch te verbieden Hashinshin onmiddellijk. Deze berichten wees op Hashinshin als een pedofiel en een predator.

Op 22 juli 2020 Hashinshin geplaatst dat hij niets had gedaan illegaal is en dat hij gewoon ‘een shitty mens.’ Hij heeft ook geplaatst dat hij ontkende het verzorgen, want het was een misdaad.

Twitch Bans Hashinshin permanent

Later op diezelfde dag, Rod Breslau (@Slasher) geplaatst via Twitter dat Twitch besloten om permanent te verbieden Robert ‘Hashinshin’ Brotz vanwege de verzorging beschuldigingen die in de afgelopen dagen.

Enkele uren later, Hashinshin zelf bevestigde deze informatie, terwijl ook verontschuldigen en zei dat hij zou 'verdienen vergeving.' Sommige van de laatste tweets door de speler het volgende verklaard "Fair enough. Ik zal vergeving te verdienen. Put elke bit van haat op mij kunt opbrengen, net klaar om me later te zien en te zeggen dat ik heb uw vergeving verdiend zijn. ik zal een wrok niet dragen tegen iemand van jullie voor alles wat je nu zegt. "

Conclusie

Na het verbod Hashinshin's, een aantal andere bekende streamers, zoals ‘SayNoToRage’ zijn ingezet vanwege vermeend agressief gedrag, wat resulteert in Twitch een verbod op deze rekeningen ook.