C9 domineert LCS: Waarom gebeurt dit?

Cloud 9 is een goede optie voor de LCS geweest. Dit team eindigde het winnen van de lente Split en had een overwinning op FlyQuest. Met dat, het onttroond Team Liquid en werd een van de beste teams in Noord-Amerika. We gaan kijken hoe het team is ontwikkeld en eindigde als een stuwende kracht.

Het oorspronkelijke C9 rooster bestond uit William Hartman (Meteos), An Van Le (Balls), Zachary Scuderi (Sneaky), Daerek Hart (Lemmonnation) en Hai Du Lam (Hai). Dit team heeft de meest dominante van de LCS geweest. In slechts die eerste 50 wedstrijden, het team had te winnen prijzen van ongeveer 43-7. Hierdoor konden zij twee LCS overwinningen achter elkaar te nemen zonder problemen. Plus, hadden ze een wereld prestatie die solide was, waardoor het een hechte groep voor 2014 en 2013.

Met de tijd, hoewel, C9 was nog steeds relevant, maar kon niet diezelfde prestaties thuis te bereiken. Ze werd wakker alleen wanneer het WK toernooien kwam. Plus, waren er talloze roster switches, die hen leidde tot niet in debuut vorm. Hoewel ze kwam dicht bij het winnen van een derde LCS titel terug in de zomer van 2019, konden ze niet winnen van Team Liquid en verloor in een vijf-game series.

Big wijzigingen

Tijdens de Lente Split in 2020 dat allemaal veranderd. Zij verloren opnieuw om Team vloeistof en een alinea prestaties op het WK-toernooi, zodat ze een nieuw rooster geïntroduceerd. Natuurlijk, ze hielden midlaner Yasin Dincer (Nisqy) en Toplaner Eric Ritchie (Licorice), maar ze gepromoveerd Robert Huang (Blaber) naar de beginpositie. Ze tekenden ook Jesper Svenningsen (Zven) van TSM en Phillipe Laflamme (Vulcan) van Dignitas tot botlanes zijn. Natuurlijk zijn de resultaten spreken voor zich. Ze gesloopt de nationale competitie, het nemen van een 3-0 Spring Split overwinning in de finale. Nu zijn ze 8-0 voor het zomerseizoen.

Er zijn twee argumenten waarom C9 is nu zo dominant. De eerste geeft aan dat ze beter dan in de regio en hebben een sterke rooster, terwijl de tweede richt zich op hun tegenstanders en hun gebrek aan ontwikkeling.

Gebrek aan Challenge en dominantie

In de eerste plaats, de kracht van de C9 is Blaber, de koning van de jungle voor de diepe zee. Natuurlijk kan het gehele rooster sterk worden beschouwd, en iedereen in hun respectieve rollen doet het geweldig. Echter, Blaber is degene die actie aanzet de hele kaart. Hij kan tempo rond de doelstellingen te genereren vanwege zijn agressieve speelstijl. Niemand lijkt te kunnen tegen hem op te staan, ook niet. Hoewel hij is een sterke mechanische speler, heeft hij geholpen door zijn hele team omdat ze allemaal kunnen doen wat nodig is. Daarom C9 kan over de kaart proactief bewegen en geeft niet op de doelstellingen als ze het gevoel dat ze het kunnen winnen.

Hoewel C9 is een geweldig team en beschikt over talentvolle spelers, andere teams hebben een gebrek aan ontwikkeling. TSM is eigenlijk het enige andere team dat consequent spelen kunnen maken, maar ze hebben een verscheidenheid van onderwerpen.

Wat is er aan Kom

Hoewel Team Liquid altijd trok het samen voor internationale wedstrijden en de play-offs, ze hadden een desastreuze Spring Split. De belangrijkste test voor C9 is wanneer ze naar het WK. Dit team doet het goed op het WK, zelfs met andere voorstellingen ontbreken. Natuurlijk, de druk en de verwachtingen hoog gespannen. Een nadeel als C9 domineert LCS is dat ze niet zo veel kunnen oefenen omdat er geen andere team staat aan hen.